Με την Aventador να είναι έξι χρόνια στην αγορά, και μόλις τον περασμένο μήνα να ξεπερνά τις 7.000 μονάδες που βγήκαν από το εργοστάσιο της εταιρίας, το ιταλικό supercar παραμένει ένα από τα καλύτερα και πιο ποθητά αυτοκίνητα που μπορείς να βάλεις στο γκαράζ σου.

Πρόσφατα ο εμπορικός διευθυντής της Lamborghini, Federico Foschini, δήλωσε ότι αυτή θα γίνεται όλο και καλύτερη με την πάροδο του χρόνου, καθώς επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν νέες ειδικές εκδόσεις στο μέλλον.

Και η πρώτη εκ αυτών φαίνεται να είναι η Aventador Performante, ή όπως αλλιώς ονομαστεί. Σε αυτό συνηγορούν οι δύο φωτογραφίες που βλέπεις, με την ιταλική εταιρία να ετοιμάζει την πιο “πιστάδικη” έκδοση της ανανεωμένης Aventador S. Όπως βλέπεις, το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως ένα νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante.

Ακόμα, διακρίνεται ένα μικρό shark fin, ενώ στο εμπρός μέρος, νέος είναι ο προφυλακτήρας, με ένα ευμεγέθη splitter, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και εδώ οι αεροδυναμικές λύσεις του ALA ( Aerodinamica Lamborghini Attiva).

Μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6.5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 770 άλογα και τα 750 Nm ροπής.