H μοναδική Lamborghini Aventador J σε σπάνια εμφάνιση της στον δρόμο

Σχετικά άρθρα

Ήταν Μάρτιος του 2012 στην έκθεση της Γενεύης, όταν η Lamborghini παρουσίασε την Aventador J, μια one-off δημιουργία για έναν πιστό πελάτη της που είχε δώσει 2,1 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει.

Οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι εξαιρετικά σπάνιες και οι διακοπές του ιδιοκτήτη στη Marbella της Ισπανίας ήταν μια ευκαιρία να δει το φως του ήλιου το ιταλικό αριστούργημα. Μαζί με την Aventador J στο ίδιο σημείο βρισκόταν και μια από τις είκοσι Reventon Roadster, με τις φήμες να αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητα ανήκουν σε κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, Al Thani.

Στην ουσία πρόκειται για την speedster έκδοση της Aventador, η οποία θυμίζει κάτι από την Concept S που είχε παρουσιάσει η Lamborghini στην έκθεση της Γενεύης το 2005. Η Aventador J δεν διαθέτει παρμπρίζ, αλλά παρόλα αυτά η τελική του ταχύτητα είναι μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει αλλάξει αρκετά, υπάρχει μια μεγάλη εισαγωγή αέρα στον χώρο του κινητήρα και μια νέα αεροτομή.

Το “J” δεν προέρχεται από την Jota αλλά από τους τεχνικούς κανονισμούς της FIA, και μηχανικά φορά τον V12 6.5-λίτρων κινητήρα που αποδίδει 700 άλογα με 690 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το αυτόματο (Independent Shifting Rod) κιβώτιο της Aventador, το οποίο στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Έχει 4.890 χλστ. μήκος, 2.030 χλστ. πλάτος και 1.110 χλστ. ύψος, όντας η κοντύτερη Lamborgini που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Μπροστά φορά έναν νέο προφυλακτήρα με τεράστιες εισαγωγές αέρα διαθέτοντας και πλαϊνά spoiler, παρόμοια με αυτά των μονοθεσίων της F1, ώστε να διαχέουν τον αέρα το πλάι. Πατά πάνω σε 20″ μαύρες ΄ζάντες αλουμινίου με τις εξαιρετικά λεπτές πόρτες να ανοίγουν προς τα πάνω διαθέτοντας πολύ μικρά παράθυρα. Το εσωτερικό διατρέχεται από μια κόκκινη κονσόλα η οποία ξεκινά από το καπό και συνεχίζει μέχρι τον χώρο του κινητήρα.

Διάβασε ακόμα

Η Lamborghini Aventador J κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...