Κατά του DRS ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Από το 2011, τα μονοθέσια της Formula 1 έχουν ενσωματωμένο το λεγόμενο σύστημα DRS, το οποίο ουσιαστικά ανοίγει την πίσω πτέρυγα, προκειμένου να μειωθεί η αεροδυναμική αντίσταση και να αποκτήσει πλεονέκτημα ο οδηγός που θέλει να προσπεράσει, όταν είναι εντός του ενός δευτερολέπτου στα σημεία ανίχνευσης.

Αυτό είναι μια τεχνητή λύση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια στο άθλημα, το οποίο έγινε μεγαλύτερο φέτος, αφού τα μονοθέσια παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη, έτσι είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσεις ένα άλλο αυτοκίνητο. Ο Lewis Hamilton το γνωρίζει καλά αυτό και το κατάλαβε καλύτερα στη Βραζιλία, όταν ξεκίνησε από το pit lane, πραγματοποίησε δέκα προσπεράσματα και έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση.

Φυσικά και ο Πρωταθλητής χρησιμοποίησε το DRS, αλλά δηλώνει ανοιχτά πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ και ότι οι υπεύθυνοι του αθλήματος θα πρέπει να βρουν λύση, ώστε να μπορούν δύο μονοθέσια να στρίβουν πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Ειλικρινά, δεν νιώθω ότι κάποια από τις προσπεράσεις μου στη Βραζιλία ήταν ιδιαίτερη για ‘μένα. Δεν είμαι οπαδούς του DRS. Πιστεύω ότι το να διευκολύνεις το προσπέρασμα μέσω του DRS είναι σαν μια λύση ανάγκης για το βασικό πρόβλημα που υπάρχει στο concept του μονοθεσίου της Formula 1: ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις.

Απλά πηγαίνεις κοντά και χρησιμοποιείς το DRS, που δεν είναι όπως τα karts, όταν πλησίαζες και μετά έκανες ελιγμό. Πιστεύω ότι (το καλύτερο ήταν) αυτό στην εξωτερική της πρώτης στροφής (στον Sergio Perez), ήμουν αρκετά χαρούμενος με αυτό, αλλά δεν υπήρξε κάποια προσπέραση που να ξεχώρισε.

Ο πιλότος της Mercedes επισημαίνει πως σε κάποιες πίστες θα πρέπει να είσαι πολύ πιο γρήγορος για να πραγματοποιήσεις προσπέρασμα, ενώ λέει ότι η αντιστροφή του grid της εκκίνησης είναι μια ιδέα που απλά διατηρεί το βασικό πρόβλημα.

Το Interlagos είναι μια πίστα που είναι δύσκολο να προσπεράσεις, αλλά το δέλτα είναι ουσιαστικά μικρότερο από άλλες πίστες. Αν κοιτάξετε στις περισσότερες πίστες, το δέλτα που πρέπει να έχεις να προσπεράσεις ένα μονοθέσιο είναι βασικά 1,5 δευτερόλεπτο ή κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να είσαι 1,5 δευτερόλεπτο πιο γρήγορος, κάτι που είναι μια ολόκληρη γόμα και λίγο ακόμα.

Αυτό δείχνει ότι προφανώς υπάρχει αδυναμία και ψεγάδι στον σχεδιασμό των μονοθεσίων, και, παρόλο που τα μονοθέσια είναι φανταστικά φέτος, υπάρχει μια περιοχή που μπορούμε να βελτιωθούμε για του χρόνου. Το να αντιστρέψεις το grid, απλά θα διατηρούσε το πρόβλημα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr