Ο Walter Rohrl, ο ζωντανός θρύλος της χρυσής εποχής των rally, σχεδόν από τότε που κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια, εργάζεται για λογαριασμό της Porsche, εξελίσσοντας τα μοντέλα της. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ο άνθρωπος των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, έχει οδηγήσει μερικά από τα πιο δυνατά, γρήγορα και δύστροπα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Rohrl είπε πως τα σύγχρονα supercars, σαν την 911 GT2 RS, έχουν γίνει πολύ γρήγορα, κάτι που τα καθιστά επικίνδυνα όταν οι εταιρίες προσπαθούν να σημειώσουν γρήγορους χρόνους στο Nurburgring. Ο Γερμανός, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 7 δεκαετίες ζωής είπε:

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει χώρος αν κάνεις κάποιο λάθος εκεί. Με ταχύτητες σαν κι αυτές που μπορεί να πιάνουν τα αυτοκίνητα σαν την 911 GT2 RS, που πρόσφατα σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη Πράσινη Κόλαση με 6:47,3, είναι επικίνδυνα.

Όταν φτάνει στο σημείο της πίστας που ονομάζεται Schwedenkreuz με 290 χλμ/ώρα και στo Fuchsrohre με 270 χλμ./ώρα, διαπιστώνεις πως τα αυτοκίνητα πλέον έχουν γίνει υπερβολικά γρήγορα. Γνωρίζω όλα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί σε αυτά τα σημεία τα τελευταία χρόνια.

Ο Rohrl συμπλήρωσε επίσης πως τα νέα supercar, παρότι είναι πολύ δυνατά, δεν παράγουν την κάθετη αεροδυναμική δύναμη που παράγουν τα αγωνιστικά, ενώ ερωτώμενος γιατί δεν συμμετείχε στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ με την 911 GT2 RS απάντησε με χιούμορ:

Ο κυριότερος λόγος δεν είναι ότι φοβάμαι, αλλά η πυκνή κίνηση που πλέον επικρατεί στο δρόμο που ενώνει την πόλη που μένω με το Nurburgring. Τα τελευταία 20 χρόνια έκανα 4 ώρες για να φτάσω και τώρα χρειάζονται 8.