Walter Rohrl: Τα αυτοκίνητα έγιναν πολύ γρήγορα για το Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Ο Walter Rohrl, ο ζωντανός θρύλος της χρυσής εποχής των rally, σχεδόν από τότε που κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια, εργάζεται για λογαριασμό της Porsche, εξελίσσοντας τα μοντέλα της. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως ο άνθρωπος των δύο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, έχει οδηγήσει μερικά από τα πιο δυνατά, γρήγορα και δύστροπα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Rohrl είπε πως τα σύγχρονα supercars, σαν την 911 GT2 RS, έχουν γίνει πολύ γρήγορα, κάτι που τα καθιστά επικίνδυνα όταν οι εταιρίες προσπαθούν να σημειώσουν γρήγορους χρόνους στο Nurburgring. Ο Γερμανός, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε 7 δεκαετίες ζωής είπε:

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει χώρος αν κάνεις κάποιο λάθος εκεί. Με ταχύτητες σαν κι αυτές που μπορεί να πιάνουν τα αυτοκίνητα σαν την 911 GT2 RS, που πρόσφατα σημείωσε νέο ρεκόρ ταχύτερου γύρου στη Πράσινη Κόλαση με 6:47,3, είναι επικίνδυνα.

Όταν φτάνει στο σημείο της πίστας που ονομάζεται Schwedenkreuz με 290 χλμ/ώρα και στo Fuchsrohre με 270 χλμ./ώρα, διαπιστώνεις πως τα αυτοκίνητα πλέον έχουν γίνει υπερβολικά γρήγορα. Γνωρίζω όλα τα ατυχήματα που έχουν συμβεί σε αυτά τα σημεία τα τελευταία χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=CjbAOzxNafo

Ο Rohrl συμπλήρωσε επίσης πως τα νέα supercar, παρότι είναι πολύ δυνατά, δεν παράγουν την κάθετη αεροδυναμική δύναμη που παράγουν τα αγωνιστικά, ενώ ερωτώμενος γιατί δεν συμμετείχε στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ με την 911 GT2 RS απάντησε με χιούμορ:

Ο κυριότερος λόγος δεν είναι ότι φοβάμαι, αλλά η πυκνή κίνηση που πλέον επικρατεί στο δρόμο που ενώνει την πόλη που μένω με το Nurburgring. Τα τελευταία 20 χρόνια έκανα 4 ώρες για να φτάσω και τώρα χρειάζονται 8.

ΠηγήDrive.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr