Η νέα βασίλισσα του Nurburgring Nordschleife είναι από σήμερα η Porsche 911 GT2 RS, μιας και το γερμανικό αυτοκίνητο, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, σημείωσε χρόνο 6:47.3.

Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου αυτοκινήτου παραγωγής στη Πράσινη Κόλαση σημειώθηκε στις 20 του Σεπτέμβρη, με τον Frank-Steffen Walliser, αντιπρόεδρο του τμήματος GT της εταιρίας αλλά και του τμήματος motorsport να δηλώνει:

Στην αρχή της διαδικασίας ανάπτυξης της νέας 911 GT2 RS είχαμε θέσει ως στόχο έναν χρόνο μικρότερο των 7 λεπτών και 5 δευτερόλεπτων. Τελικά καταφέραμε να σημειώσουμε έναν χρόνο κατά 17,7 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τον στόχο, χάρη στους μηχανικούς και στους οδηγούς μας. Το αποτέλεσμα αυτό καθιστά την GT2 RS την δυνατότερη και την ταχύτερη 911 που κατασκευάστηκε ποτέ.

Οι δύο οδηγοί της Porsche, Lars Kern και Nick Tandy κατάφεραν αρχικά να σημειώσουν χρόνο λίγο κάτω από το 6:50, και τελικά τον “έριξαν” στο 6:47.3. Ο οδηγός που σημείωσε το ρεκόρ ήταν ο Lars Kern, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα τα 184,11 χλμ/ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Porsche κατάφερε να κάνει 6 γύρους ταχύτερους από το προηγούμενο ρεκόρ της Huracan.