Η BMW ανακοίνωσε πως μαζί με την αμερικάνικη Solid Power θα αναπτύξουν από κοινού μια νέες μπαταρίες στερεού τύπου (solid state). Οι συγκεκριμένες μπαταρίες, δεν έχουν υγρής μορφής ηλεκτρολύτες όπως οι ιόντων λιθίου, αλλά φέρουν στερεό επαγωγικό υλικό, κάνοντας τες να χρειάζονται πολύ λιγότερο χώρο, ενώ παράλληλα προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια.

Το Solid Power, που ιδρύθηκε το 2012, λέει ότι οι επαναφορτιζόμενες solid state μπαταρίες θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος παραγωγής εξαιτίας της δυνατότητας εξάλειψης πολλών εκ των δαπανηρών χαρακτηριστικών ασφαλείας που διαθέτουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου. Επίσης οι solid state μπαταρίες παρέχουν μεγαλύτερη αυτονομία και σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης.

Οι δύο εταιρίες πιστεύουν οι πρώτες μπαταρίες που θα ετοιμάσουν από κοινού, θα προσφέρονται για εμπορική χρήση από το 2020. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

  • giorgos

    Οι solid state ειναι αλλο πραγμα ειδα βιντεο που τις κοβανε με ψαλιδι και οχι απλα δεν εσκαγαν αλλα συνεχιζαν να δινουν ρευμα για μενα το ερωτημα ειναι ποια θα ειναι η τεχνολογια που θα προχωρησει solid state,γραφενιου πυκνωτες,γραφενιου υβριδικες με λιθιο η οτιδηποτε αλλο απο οτι βλεπω toyota bmw και αλλες πανε προς solid state

  • mother1russia

    Αυτο περιμενα να δω ποιος θα προλαβει , αντιο Tesla και Toyota