Αν και η Mercedes δεν έδειξε πως ευνοεί κάποιον από τους οδηγούς της το 2017, ο Lewis Hamilton ήταν ξεκάθαρα το νούμερο ένα, λόγω της απόδοσής του. Σε κάποιους αγώνες, βέβαια, ο Βρετανός ηττήθηκε από τον Valtteri Bottas, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ο Hamilton ήταν πιο γρήγορος, γι’ αυτό κι έφτασε στον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του.

Για το 2018, ο Φινλανδός έχει δηλώσει πως σκοπεύει να ανεβάσει το παιχνίδι του, ώστε να αποτελέσει έναν πιο δύσκολο αντίπαλο για τον Πρωταθλητή. Ο Felipe Massa από την πλευρά του θεωρεί ότι η Mercedes θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον Hamilton, αφού αυτός θα είναι για μία ακόμα φορά ο βασικός διεκδικητής του τίτλου από το στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας.

Την επόμενη χρονιά, η ομάδα θα είναι 100% στο πλευρό του Hamilton. Οπότε, δε θα έχει θέμα με τον team-mate του όπως είχε ίσως στο παρελθόν. Έτσι, πολλά πράγματα είναι πραγματικά στην πλευρά του και απλώς μπορεί να κάνει τον εαυτό του καλύτερο όλο και περισσότερο.

Ο Βραζιλιάνος υποστηρίζει πως ο Hamilton αξίζει τον τελευταίο του τίτλο, αλλά και ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τους κορυφαίους οδηγούς όλων των εποχών.

Ο Hamilton έκανε την τέλεια δουλειά. Είχε μερικά μικρά θέματα σε κάποιους αγώνες στο ξεκίνημα της σεζόν. Απλώς δεν είχε τον ρυθμό και δυσκολεύτηκε με κάποια θέματα του μονοθέσιου, αλλά πιστεύω ότι τα έλυσαν. Κάνει πραγματικά εκπληκτική δουλειά και διασκεδάζει στους αγώνες. Οπότε, παίρνει το καλύτερο από αυτό.

Αξίζει ό,τι έχει καταφέρει να πετύχει. Φέτος, μετέτρεψε τον εαυτό του σε έναν οδηγό που δεν έχει τίποτα να χάσει συγκριτικά με κάποιον άλλο οδηγό της ιστορίας.