Αν και η βαθμολογία μαρτυρά πως ο Valtteri Bottas δεν τα πήγε άσχημα στην πρώτη του σεζόν με ένα κορυφαίο μονοθέσιο, ο ίδιος δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με την προσωπική του απόδοση. Ο Φινλανδός βρέθηκε στη σκιά της εξαιρετικής απόδοσης του Lewis Hamilton, ο οποίος συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του, λόγω του τέταρτου παγκοσμίου πρωταθλήματος που κατέκτησε.

Ο 28χρονος κέρδισε με την απόδοσή του το συμβόλαιο για το 2018, όμως αυτό λέει πως είναι ένα ακόμα πιο μεγάλο στοίχημα, αφού θα πρέπει να αποδείξει ξανά στη Mercedes ότι η γερμανική ομάδα μπορεί να τον διατηρήσει στις τάξεις τις και το 2019, γι’ αυτό και πρέπει να κατακτήσει περισσότερες από τις δύο φετινές του νίκες.

Δυστυχώς, μόνο δύο νίκες. Σίγουρα, ήλπιζα για περισσότερο όπως είπα, αλλά είμαι χαρούμενος που απέδειξα τις ικανότητές μου και η ομάδα υπέγραψε ξανά μαζί μου και για την επόμενη σεζόν. Του χρόνου, θα είναι το ίδιο. Θα πρέπει να αποδείξω ξανά αν θα παραμείνω στην ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάντα ήξερα ότι θα είναι μια πρόκληση, καθώς ο Lewis είναι τόσο καλός οδηγός και είναι ένας από τους καλύτερους στην ιστορία της Formula 1. Είναι πάντα μία πρόκληση να είσαι μπροστά του. Δεν μπορούσα να τον κερδίσω φέτος, αλλά θα δουλέψω πάνω στις αδυναμίες μου.

Ο Bottas, βλέποντας την ανταγωνιστικότητα των Ferrari και Red Bull, ισχυρίζεται ότι το 2018 θα είναι μια ακόμα πιο δύσκολη σεζόν, και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που πρέπει να βελτιώσει την ταχύτητά του μέσα στον χειμώνα.

Η σεζόν ήταν δύσκολη. Υπήρχαν πολλοί αγώνες που η Ferrari είχε το πάνω χέρι, και στο τέλος και η Red Bull ήταν πραγματικά δυνατή, οπότε δεν ήταν όπως τα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν δύσκολο και μόνο πιο δύσκολα αναμένεται να γίνουν τα πράγματα.