Η Ford παρουσιάζει το νέο Ranger το οποίο επιστρέφει στην αγορά των Η.Π.Α μετά από 8 χρόνια Το νέο μοντέλο διαθέτει νέο σχεδιασμό, αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α και τοποθετείται κάτω από το F-150.

Το μοντέλο διαθέτει σώμα κατασκευασμένο από χάλυβα, έχοντας άξονες της Dana και σύμφωνα με την Ford είναι το ίδιο ανθεκτικό με το F-150. Η Μπλε Οβάλ εταιρία έχει δοκιμάσει εκτενώς το Ranger σε διαφορετικές συνθήκες, έτσι ώστε να είναι σίγουροι πως αυτό θα ικανοποιήσει κάθε πελάτη της.

Διαθέτει το Terrain Management System με 5 προγράμματα λειτουργίας (Normal, Grass, Gravel/Snow, Mud/Ruts και Sand) και προσφέρεται τόσο σε δίπορτες SuperCab, όσο και τετράπορτες SuperCrew εκδόσεις. Υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού, τα XL, XLT και Lariat, με το FX4 Off-Road, ένα πακέτο εκτός δρόμου να προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις.

Κίνηση παίρνει από τον τετρακύλινδρο EcoBoost 2,3-λίτρων κινητήρα που συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στο εσωτερικό συναντάμε οθόνη αφής 8″, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sync 3, ηχοσύστημα B&O Play και άλλα.