Ανάκληση επιπλέον 424 Mercedes στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, μετά την ανάκληση 1.912 Mercedes, ανακοίνωσε την ανάκληση 179 C-Class και E-Class παραγωγής έτους 2012 και 245 Vito και V-Class παραγωγής 2014 και 2015, λόγω μη επαρκούς γείωσης της κολόνας τιμονιού.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα ενδέχεται η κολόνα τιμονιού να μην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασμό με μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος. Η βλάβη επισημαίνεται στον οδηγό εγκαίρως μέσω ενός προειδοποιητικού μηνύματος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και με την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης στο τηλέφωνο 800 11 76000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Η Jeep ανακαλεί 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer

Η Jeep ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2021 και 11 Σεπτεμβρίου 2023. Αιτία της ανάκλησης είναι...
Autoblog.gr