Ο Glickenhaus θέλει να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης σε υψόμετρο 7.000 μέτρα.

Σχετικά άρθρα

H Scuderia Cameron Glickenhaus είναι γνωστή για το supercar της SCG 003, το οποίο είναι ένα πραγματικό αγωνιστικό δρόμου, αφού με ένα kit μετατροπής, μπορεί να αλλάζει την “πολιτική του περιβολή” και να βάζει την “αγωνιστική του φόρμα” για να συμμετέχει σε κάποιον αγώνα. Η έκδοση δρόμου, ονομάζεται SCG 003S –εκ του Stradale– ενώ η αγωνιστική, SCG 003C –εκ του Competizione-.

Τον περασμένο Νοέμβριο παρουσίασε το SCG 004S, ένα τριθέσιο supercar με 650 άλογα και με χτένι, και σήμερα μαθαίνουμε για ακόμα ένα νέο μοντέλο που ετοιμάζει, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον offroad όχημα, με απώτερο σκοπό να σκαρφαλώσει σε ένα ηφαίστειο, ώστε να θέσει παγκόσμιου ρεκόρ κίνησης σε υψόμετρο 7.000 μέτρων. Το ονομάζει SCG Boot και το περιγράφει ως μια μίξη ενός Baja αγωνιστικού και ενός Dakar για τον δρόμο. Η αμερικάνικη εταιρία θα κατασκευάσει δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου, με την 5-θυρη Expedition να είναι αυτή που θα ανέβει το ηφαίστειο, με την άλλη να αντλεί έμπνευση από το 3-θυρο Baja Boot, του Steve McQueen, γι’αυτό και την ονομάζει Steve.

Η SCG αναφέρει ότι μπορεί να παράγει 325 οχήματα ετησίως, με την τιμή του Expedition να υπολογίζεται στα 100.000 δολάρια και τις παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη του 2019/αρχές του 2020. Τέλος, κινείται από έναν 5,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, με την διαδρομή της ανάρτησης να αγγίζει τα 50 εκατοστά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...