Η Tesla στο τελευταίο over-the-air software update των μοντέλων της εγκαθιστά σε αυτά νέο αυτόματο σύστημα υαλοκαθαριστήρων.

Αυτοί δεν κάνουν χρήση κάποιων αισθητήρων βροχής, αλλά διαθέτουν ένα νευρωνικό δίκτυο που επεξεργάζεται εικόνες από τις κάμερες που διαθέτει το αυτοκίνητο.

Το AP2 σύστημα, όπως το ονομάζει η Tesla, έχει δύο επίπεδα ανίχνευσης βροχής και όπως βλέπεις στα video, ενεργοποιείται ακόμη και με μερικές σταγόνες από ένα βαποριζατέρ.

  • Christos Dimou

    Δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι πού κάνουν όλοι οι κατασκευαστες, να θεωρείται είδηση όταν το κάνει η TESLA. Οτι έχει να κάνει με decision making σε κάθε ηλεκτρική συσκευή (απο το πλυντήριο ως και τις αυτόματες λειτουργίες στο αυτοκίνητο, ως και την Siri) στηρίζεται σε απλά AI με fuzzy logic (ασαφη λογική) που κάθονται σε ένα νευρωνικο δίκτυο και η εμπειρία που αποκτούν τα κάνει να δείχνουν πιο έξυπνα με τον καιρό.

    Εξαιτίας αυτού οι κάτοχοι οχημάτων με αυτοματο κιβώτιο βλέπουν ελαφρά βελτίωση της κατανάλωσης με τον χρόνο καθώς ο transmission controller μαθαίνει τον οδηγό.