Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, είναι γνωστός για τις πρακτικές που ακολουθεί προκειμένου να καταπολεμήσει την διακίνηση και την χρήση ναρκωτικών στη χώρα.

Αυτή τη φορά διέταξε την ολική καταστροφή 30 πανάκριβων αυτοκινήτων από μπουλντόζες. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν βρισκόταν 10 BMW και Mercedes-Benz, ένα Lexus, μία Corvette Stingray, ένα Ford Explore, μία Jaguar Type S, ένα Audi S5 και ένα Wrangler.

Η καταστροφή των αυτοκινήτων, συνολικής αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ, έγινε σε μάντρα στη Μανίλα και σε συνέντευξη τύπου, ο εκπρόσωπος του Duterte, Harry Roque, δήλωσε πως έχει προγραμματιστεί να καταστραφούν 70 ακόμα οχήματα. Τα οχήματα καταστράφηκαν επειδή είχαν μπει παράνομα στη χώρα και οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν πληρώσει τον σχετικό φόρο εισαγωγής.

Ο Ντουτέρτε πήρε αυτή την απόφαση και δεν θέλησε να βγουν τα οχήματα σε πλειστηριασμό επειδή θεώρησε πως με αυτό τον τρόπο θα νομιμοποιούνταν.

Δεν θα τα πουλήσουμε επειδή η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει. Θα επωφεληθούν και θα περιμένουν την επόμενη δημοπρασία για να τα πάρουν. Είναι φθηνό και νόμιμο επειδή βγαίνει σε δημοπρασία. Οπότε θα τα καταστρέψουμε. Συνεχίζετε να εισάγετε, εντάξει. Εμείς θα τα καταστρέφουμε.