Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της αυτοκίνησης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο Enzo Anselmo Ferrari. Το όνομα του έχει συνδεθεί φυσικά με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία και ο ίδιος ίδρυσε το 1939. Ο Ιταλός γεννήθηκε στην Modena της βόρειας Ιταλίας, πριν από 120 χρόνια, στις 18 Φλεβάρη του 1898.

Ο Ferrari ήταν οδηγός αγώνων αρχικά, μέχρι να δημιουργήσει την πασίγνωστη πλέον εταιρεία σε όλο τον κόσμο, η οποία κατασκευάζει έργα τέχνης πάνω σε 4 ρόδες, ενώ είναι και η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula 1.

Η ιταλική φίρμα θέλει να τιμήσει τον μεγάλο της ηγέτη και έτσι διοργανώνει μια εδική έκθεση φωτογραφίας στο μουσείου της που φέρει το όνομα του Enzo Ferrari, στη γενέτειρα πόλη του, στη Modena.

 • SAMURAI-66

  Μερικοι ανθρωποι εχουν αστρο που παντα θα λαμπει!

 • Anestis Genk

  Κρίμα που πουλήθηκε στην FIAT, γενικά στις συγχωνεύσεις χάνεται μέρος του χαρακτήρα.

  • ναι αλλα αμα δεν υπαρξει συγχωνευση με εναν μεγαλο……πολυ πιθανο ναχαθει μια ολοκληρη εταιρια !!!

  • Anestis Genk

   Όταν πουλήθηκε τα είχε βρει μπαστούνια, τώρα πετάει και δεν έχει ανάγκη την FIAT.
   Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να είναι εδώ χωρίς να πουληθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ιταλικές (λάμπο, μπουγκάτι, άλφα, λάντσχια).
   Δεν μπορώ να το απαντήσω γιατί οι λόγοι που δεν πουλούσε έχουν να κάνουν με πουλμούρ/μάρκετινγκ της εποχής που δεν άρμεγε τους πελούσιους, με τους λιγότερους πελούσιους που είχαμε τότε και άλλα τέτοια που είναι πιο πολύ κοινωνικά παρά εταιρικά.

 • Μάνος Μαμαλάκης

  ΘΡΥΛΟΣ ο Γέρος της αυτοκίνησης!!!!!!!!!! Μεγάλε Enzo Ferrari…