Όχι πολύ παλιά -λιγότερο από 20 χρόνια- η Mitsubishi είχε στην γκάμα της τρία αξιόλογα coupe μοντέλα: το 3000GT, το FTO, και το Eclipse. Οι καιροί αλλάζουν, οι καταναλωτικές επιθυμίες επίσης, και φυσικά δεν γίνεται να μην συμβεί το ίδιο με τις εταιρίες. Έτσι, πέντε χρόνια μετά την ημέρα που βγήκε το τελευταίο coupe Eclipse από το εργοστάσιο της εταιρίας στην Αμερική (αυτό που έκλεισε στο Illinois), η Mitsubishi επανέφερε το όνομα σε ένα εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα μοντέλο. Και κάπως έτσι, τα προαναφερθέντα coupe μετατράπηκαν σε ASX, Outlander, και Eclipse Cross.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η ιαπωνική εταιρία επικεντρώνεται στα SUV, κάτι που -σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες- φαίνεται ότι θα αυξηθούν στο μέλλον. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Tsuneshiro Kunimoto, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του σχεδιασμού της Mitsubishi, αποκάλυψε ότι η εταιρία του εργάζεται αυτή τη περίοδο σε ένα νέο SUV, το οποίο θα προστεθεί στα υπάρχοντα, τονίζοντας:

Ναι, αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε. Ένα νέο SUV. Η αγορά των SUV εξακολουθεί να αναπτύσσεται, τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη, έτσι [ένα SUV] θα ήταν μια καλή απόφαση για τη Mitsubishi. Η Mitsubishi είναι σταθερή και έξυπνη. Κοιτάξτε το Pajero στο Dakar, για παράδειγμα. Χάρη στη νέα συμμαχία, έχουμε τόσες πολλές επιλογές. Η Mitsubishi θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

O Kuminoto δεν έδωσε κάποια άλλη λεπτομέρεια σχετικά με το μέγεθος αλλά και το πότε θα παρουσιαστεί το αυτοκίνητο, ενώ υπαινίχθηκε ότι αυτό θα μπορούσε να λάβει το plug-in υβριδικό σύστημα της Mitsubishi, αν γίνει απαραίτητο.