Ο παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι του το ποσό της κλήσης

Σχετικά άρθρα

Χθες ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν και ζητήματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Έτσι, ξεκινούν άμεσα τα πρόστιμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Διάβασε επίσης: Μάθε τα πάντα για τον νέο Κ.Ο.Κ

Όπως εξήγησε ο κ. Μαυραγάνης, κανείς δεν θα βλέπει την οικονομική κατάσταση του παραβάτη. Συγκεκριμένα είπε:

Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος. Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη.

Ο υφυπουργός εξήγησε πως η κλήση θα βεβαιώνεται στην εφορία και θα στέλνεται στο σπίτι του παραβάτη. Μόνο τότε αυτός θα μαθαίνει το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει.

Διάβασε επίσης: Αυτά είναι τα πρόστιμα του ΚΟΚ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων

Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ), ενώ υπάρχουν και εισοδηματικά κριτήρια βάσει των οποίων θα υπάρχουν προσαυξήσεις στα πρόστιμα του KOK.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...