Τον Αύγουστο του 2014, η Hyundai παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του i20, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού του ίδιου χρόνου, για να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αρχές του 2015. Σήμερα, η κορεάτικη εταιρία μας δείχνει την ανανεωμένη έκδοση του supermini μοντέλου της, με τις αλλαγές να είναι περιορισμένες.

Αρχίζοντας από την εμφάνιση, το i20 facelift διαθέτει μοντέρνο και φρέσκο σχεδιασμό, που ενισχύει την ταυτότητα. Η κυριότερη αλλαγή εντοπίζεται στη νέα μάσκα (Cascading), η οποία έκανε ντεμπούτο στο Santa Fe και στο ανανεωμένο Tuscon και θα ενστερνιστεί από όλα τα μοντέλα της Hyundai. Ακόμα, ελαφρώς επανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, με τα πίσω φωτιστικά σώματα να έχουν νέα γραφικά, που του δίνουν ένα πιο δυναμικό look. Η εταιρία αναφέρει ότι έχει επανασχεδιάσει την πόρτα του χώρου αποσκευών, καθώς σε αυτή μετακόμισε -από τον προφυλακτήρα- η πινακίδα κυκλοφορίας.

Νέα είναι και τα σχέδια των αλουμινένιων ζαντών, διαστάσεων 15 και 16 ιντσών, με το ανανεωμένο i20 να είναι διαθέσιμο επίσης με πανοραμική ηλιοροφή, και διχρωμία. Στην παλέτα των χρωμάτων υπάρχουν πλέον οχτώ χρώματα, με τα Tomato Red, Champion Blue και Clean Slate να είναι νέα.

Περνώντας στο εσωτερικό, το ανανεωμένο i20 έχει νέα οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με διαγώνιο 7 ίντσες. Αυτό προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω bluetooth, ενώ υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και Live Services. Το εσωτερικό του i20 παραμένει ευρύχωρο και άνετο, με τον χώρο αποσκευών να έχει όγκο 326 λίτρων.

Το ανανεωμένο i20 πλέον εφοδιάζεται με όλα τα συστήματα ασφαλείας της κορεάτικης μάρκας, που συνοψίζονται κάτω από την “ομπρέλα” του Hyundai SmartSense. Έτσι, διαθέτει το Lane Departure Warning System, το Lane Keeping Assist System, το Autonomous Emergency Braking, το Driver Attention Alert και αυτόματα φώτα High Beam Assist.

Τέλος, μηχανικά δεν αλλάζει κάτι και συνεχίζει να διατίθεται με 1.000άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 100 και 120 ίππων, που αντίστοιχα συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο και 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Προαιρετικά διατίθεται για πρώτη φορά ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη.

Συνεχίζοντας, υπάρχει ο 1.200άρης ατμοσφαιρικός κινητήρας απόδοσης 75 ή 84 ίππων και 122 Nm ροπής , ενώ οι βενζινοκινητήρες ολοκληρώνονται με έναν επίσης ατμοσφαιρικό 1.400άρη κινητήρα, απόδοσης 100 ίππων και 134 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η εταιρία δεν αναφέρει τίποτα για πετρελαιοκινήτες εκδόσεις. Το i20 facelift προσφέρεται σε 3-θυρη, 5-θυρη και Active έκδοση αμαξώματος.