Ο Musk προαναγγέλλει περικοπές στους εργολάβους της Tesla

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk στη προσπάθειά του να αυξήσει την αποδοτικότητα στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont και να μειώσει το κόστος παραγωγής, εξέφρασε μια ιδιαίτερη ανησυχία για τον βαθμό απόδοσης των εργολάβων και τους υπεργολάβων που εργάζονται για λογαριασμό της Tesla.

Σε email που απέστειλε ο Musk μεταξύ άλλων ανέφερε:

Απογοητεύτηκα όταν ανακάλυψα πόσες εταιρείες εργολάβων είναι συνυφασμένες με την Tesla. Συχνά, είναι σαν τη μπαμπούσκα που μετά τον εργολάβο υπάρχει ένας υπεργολάβος, μετά ακόμα ένας κλπ, πριν τελικά βρει κανείς κάποιον να κάνει μία πραγματική δουλειά.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ενδιάμεσοι μάνατζερ προσθέτουν επιπλέον κόστος χωρίς να κάνουν προφανώς κάτι χρήσιμο. Επίσης, πολλά συμβόλαια είναι κατ ‘ουσία ανοιχτά σε χρόνο, δεν έχουν καθορισμένες και σταθερές τιμές, ούτε και διάρκεια, γεγονός που δημιουργεί κίνητρα ο λόφος να μετατραπεί σε βουνό, καθώς δεν θέλουν ποτέ να σταματήσουν το χρηματικό τρένο.

Υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα επιδόσεων των εργολάβων, από άριστο έως χειρότερο από μια μεθυσμένη νοικοκυρά. Όλες οι συμβαλλόμενες εταιρείες θα πρέπει να γνωρίζουν πως η προσεχή εβδομάδα είναι η τελική ευκαιρία τους προκειμένου να αποδείξουν την αριστεία τους. Οποιαδήποτε από αυτές δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα αριστείας της Tesla, οι συμβάσεις μας με αυτές της εταιρείες θα ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα.

Επίσης ο Musk ξεκαθάρισε πως όσοι εργολάβοι έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ή/και στο ηλεκτρονικό δίκτυο της εταιρείας και δεν πιστοποιηθούν από κάποιον εργαζόμενο της Tesla, αυτομάτως θα απολύονται.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...