Το όνομα «Zonda» έχει αντικατασταθεί από το «Huayra», όμως, παρόλο που η «νέα» Pagani βρίσκεται στον κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια, η αγάπη μας για τις Zonda δεν πρόκειται να τελειώσει τόσο εύκολα. Και πώς να συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα όπως είναι η Zonda Revolucion: ένα πραγματικό έργο τέχνης της αυτοκίνησης.

Το κόσμημα αυτό, που αποτελεί την εξέλιξη της Zonda R, φορά έναν V12 κινητήρα, 6,0 λίτρων που αποδίδει μέχρι 800 άλογα, στις 8.000 σ.α.λ., και 730 Nm ροπής, στις 5.800 σ.α.λ. Ζυγίζει 1.070 κιλά εξαιτίας της χρήσης carbon-titanium, έχοντας αναλογία 1,33 κιλών ανά ίππο.

Οι κύριες διαφορές σε σχέση με την Zonda R βρίσκονται στην αεροδυναμική βελτίωση του αυτοκινήτου τοποθετώντας νέα βοηθήματα αλλά και πίσω αεροτομή με σύστημα DRS με δυο επιλογές λειτουργίας, εμπνευσμένο από τη F1. Νέο είναι και το 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο από μαγνήσιο με τις αλλαγές να γίνονται σε μόλις 20 millisecond, ενώ το traction control της Bosch έχει 12 ρυθμίσεις, με τη Pagani να αναβαθμίζει και το ABS. Μιλώντας για την πέδηση, αυτή είναι πιο αποτελεσματική εξαιτίας των νέων φρένων της Brembo με CCMR δίσκους, που είναι 15% ελαφρύτεροι από τους παλιούς αλλά παρέχουν αυξημένη ακαμψία και χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας. Η Pagani αναφέρει ότι αυτοί οι δίσκοι αντέχουν 4 φορές περισσότερο από τα προηγούμενα, σταματώντας φυσικά και πιο γρήγορα το αυτοκίνητο.

Ο ήχος του αυτοκινήτου είναι πραγματικά εκπληκτικός και χαρακτηριστικός, κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Revolucion να κινείται πολύ γρήγορα μέσα στην πίστα της Imola. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, επιβάλλεται να δυναμώσεις τα ηχεία σου!