Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α. (EPA), η πραγματική αυτονομία της Long-range έκδοσης του Model 3 είναι αυτή ακριβώς που ανακοινώνεται, και φτάνει τα 310 μίλια (499 χλμ.), χάρη στην μπαταρία 75 kWh.

Ο Sean Mitchell, όμως, θέλησε να κάνει ρεκόρ διανυθείσας απόστασης με μια φόρτιση με το entry-level μοντέλο της Tesla, και κινούμενος μέχρι 60 χλμ/ώρα κατάφερε να κάνει 830,2 χλμ. με μία φόρτιση. Το ταξίδι του ξεκίνησε από το Denver και μετά από 18 ώρες έφτασε στην πόλη Topeka.

Ωστόσο, ο Mitchell αναφέρει ότι δεν εξάντλησε εντελώς τη μπαταρία, οπότε θα μπορούσε να διανύσει επιπλέον χλμ., και όταν σταμάτησε είχαν απομείνει περίπου 10 kWh στην μπαταρία. Για το λόγο αυτό, δεσμεύτηκε ότι θα επιχειρήσει νέο ρεκόρ στο μέλλον, με σκοπό να ξεπεράσει τα 966 χλμ., με καλύτερο σχεδιασμό και διαφορετική διαδρομή.

Προφανώς οι συνθήκες μόνο την πραγματικότητα δεν αντιπροσωπεύουν, αλλά και πάλι είναι εντυπωσιακή η αυτονομία. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πετρελαιοκινητήρες σε ότι έχει να κάνει με χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία.