Η Hyundai Motor Group είχε ξεκινήσει ένα αρκετά δαπανηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 8,8 δισ. δολαρίων, που θα έδινε μεγαλύτερο έλεγχο στον γιο του τρέχοντος προέδρου Chung Mong-koo. Ωστόσο μερικοί επενδυτές, όπως το αμερικανικό hedge fund Elliott Management, δεν συμφωνούσε με αυτό και έτσι η Hyundai το κατάργησε.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση αυτή είναι μια σπάνια νίκη για έναν ακτιβιστή μέτοχο στη Νότια Κορέα και έρχεται σε μια εποχή αυξανόμενου ελέγχου των οικογενειών που ελέγχουν μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων μετά από το σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε το Samsung Group το περασμένο έτος.

Ο κατασκευαστής ανταλλακτικών Hyundai Mobis Co Ltd, που ελέγχεται από την Hyundai Motor Co, δήλωσε “αβεβαιότητα” σχετικά με την υποστήριξη των μετόχων της, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η κορεατική εταιρία κατάργησε επίσης και μια σειρά επακόλουθων συμφωνιών που θα επέτρεπαν στα μέλη της οικογένειας να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών της εταιρίας. Η εταιρία συμπληρώνει πως θα παρουσιάσει ένα “συμπληρωματικό και βελτιωμένο” σχέδιο, με το Reuters να αναφέρει ότι εξακολουθεί να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μεταρρύθμισης της ιδιοκτησιακής δομής της Hyundai Motor Group, την μείωση του ρυθμιστικού κινδύνου και την προετοιμασία μετάβασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον πατέρα στον γιο.