Η Hyundai κατάργησε το σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 8,8 δισ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Η Hyundai Motor Group είχε ξεκινήσει ένα αρκετά δαπανηρό σχέδιο αναδιάρθρωσης ύψους 8,8 δισ. δολαρίων, που θα έδινε μεγαλύτερο έλεγχο στον γιο του τρέχοντος προέδρου Chung Mong-koo. Ωστόσο μερικοί επενδυτές, όπως το αμερικανικό hedge fund Elliott Management, δεν συμφωνούσε με αυτό και έτσι η Hyundai το κατάργησε.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση αυτή είναι μια σπάνια νίκη για έναν ακτιβιστή μέτοχο στη Νότια Κορέα και έρχεται σε μια εποχή αυξανόμενου ελέγχου των οικογενειών που ελέγχουν μεγάλους ομίλους επιχειρήσεων μετά από το σκάνδαλο διαφθοράς που έπληξε το Samsung Group το περασμένο έτος.

Ο κατασκευαστής ανταλλακτικών Hyundai Mobis Co Ltd, που ελέγχεται από την Hyundai Motor Co, δήλωσε “αβεβαιότητα” σχετικά με την υποστήριξη των μετόχων της, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η κορεατική εταιρία κατάργησε επίσης και μια σειρά επακόλουθων συμφωνιών που θα επέτρεπαν στα μέλη της οικογένειας να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών της εταιρίας. Η εταιρία συμπληρώνει πως θα παρουσιάσει ένα “συμπληρωματικό και βελτιωμένο” σχέδιο, με το Reuters να αναφέρει ότι εξακολουθεί να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου μεταρρύθμισης της ιδιοκτησιακής δομής της Hyundai Motor Group, την μείωση του ρυθμιστικού κινδύνου και την προετοιμασία μετάβασης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από τον πατέρα στον γιο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση 132 Hyundai Tucson στην Ελλάδα

Η Hyundai ανακαλεί 132 Tucson παραγωγής από Μάιο 2021 ως και Μάιο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα. Στα επηρεαζόμενα...

Ανανέωση για το Hyundai Ioniq 5 με μεγαλύτερη μπαταρία

Το Hyundai Ioniq 5 βρίσκεται στην αγορά τρία χρόνια και η κορεατική εταιρία παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του. Αυτή αποκτά νέα μάσκα, νέους...
Autoblog.gr