Η Hyundai παρουσίασε στις αρχές Φεβρουαρίου το νέο Santa Fe, και με το λανσάρισμα του σε Ευρώπη και Αμερική να ξεκινά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η κορεάτικη εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του στο εργοστάσιο της στην πόλη Montgomery, της Alabama, των Η.Π.Α., ενώ θα συναρμολογείται και στο Ulsan, της Νότιας Κορέας. Η παραγωγή του εργοστασίου της Αμερικής θα αφορά την τοπική αγορά και στο συγκεκριμένο παράγονται επίσης τα Sonata και Elantra. Από τα τέλη του 2017, η Hyundai έχει αναβαθμίσει ανάλογα το εργοστάσιο για να προετοιμαστεί για το νέο μοντέλο, με την εταιρία να σκοπεύει να συναρμολογήσει 84.000 Santa Fe μόνο στο εργοστάσιο της Alabama.


To αυτοκίνητο έχει μεγαλώσει σε μήκος μιας και πλέον φτάνει τα 4,77 μέτρα, το πλάτος τα 1,89 μέτρα, το ύψος τα 1,68 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,765 μέτρα, με τον σχεδιασμό του να είναι πιο τολμηρός, με λεπτά φωτιστικά σώματα, φέροντας τη “cascading” γρίλια της εταιρίας που πρωτοείδαμε στο νέο i30.

Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις, μεγάλη οθόνη αφής και αλουμινένια διακοσμητικά. Το μοντέλο θα προσφέρεται με δύο turbodiesel κινητήρες, έναν 2,0 και έναν 2,2-λίτρων απόδοσης 186 ίππων και 402 Nn ροπής και 202 ίππων με 441 Nm ροπής αντίστοιχα, όπως και με έναν 2,0-λιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 235 ίππων με 353 Nm ροπής. Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που αναλαμβάνει να στείλει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Έχει χώρο αποσκευών 585 λίτρων στην πενταθέσια έκδοση και 130 λίτρα στην επταθέσια. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια σειρά συστημάτων ασφαλείας κάτω από την ομπρέλα του Smart Sense και ανάμεσά τους συναντάμε το σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης επιβάτη στο πίσω κάθισμα, την τεχνολογία Safe Exit Assist, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και το σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας.