Πριν τέσσερις μήνες, στην έκθεση της Γενεύης η Seat μαζί με τα Cupra Ateca, Cupra Leon TCR και Cupra Ibiza, παρουσίασε το Cupra e-Racer concept, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο τουρισμού του κόσμου. Τις προηγούμενες ημέρες, η ισπανική εταιρία πήγε το ηλεκτρικό αγωνιστικό σε μια πίστα στο Ζάγκρεπ της Κροατίας για το shakedown και τις πρώτες δοκιμές για την ενσωμάτωση της μπαταρίας με τα υπόλοιπα εξαρτήματα του οχήματος στον φυσικό του χώρο.

Κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα, η μπαταρία, το σύστημα ψύξης και προώθησης είχε προηγουμένως δοκιμαστεί ξεχωριστά. Όλα τα εξαρτήματα ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά και τα αποτελέσματα για την ομάδα της Cupra ήταν πολύ αισιόδοξα. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι συνθήκες θερμοκρασίας της πίστας επιβεβαίωσαν ότι το αγωνιστικό είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του ανταγωνισμού.

Το αγωνιστικό βασίζεται στο Cupra Leon TCR και φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 408 ίππων, ο οποίος μπορεί να παράγει έως και 680 άλογα στο μέγιστο επίπεδο της απόδοσής του. Φορά μια μπαταρία 65 kWh και 6.072 κελιών (που ισοδυναμεί με μία μπαταρία για 9.000 κινητά τηλέφωνα) και θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα World Touring Car Cup της FIA στη κατηγορία E TCR. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,2 δευτερόλεπτα έχοντας τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία ζυγίζει 450 κιλά και φορτίζει πλήρως μέσα σε 40 λεπτά. Το αγωνιστικό διαθέτει roll cage, κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, αρκετό ανθρακόνημα, νέο τιμόνι και τρεις ψηφιακές οθόνες.