Το 2014, η Formula 1 άλλαξε δραματικά, με τα υβριδικά power units να αποτελούν πλέον -δυστυχώς κάτ’ εμέ- αναπόσπαστο κομμάτι του αθλήματος, και η Mercedes θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό, έχοντας ένα κορυφαίο power unit από τότε. Στο παρελθόν, η διαφορά από τους υπόλοιπους κινητήρες ήταν σαφώς μεγαλύτερη, ωστόσο η Ferrari τα τελευταία χρόνια έχει κλείσει το χάσμα.

Φέτος, ο 062 EVO αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη του περσινού 062, και μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον M09 EQ Power+ της Mercedes. Σύμφωνα με τον Lewis Hamilton, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τη γερμανική ομάδα, μιας  και ο Βρετανός ισχυρίζεται πως το ιταλικό μοτέρ είναι πλέον το καλύτερο συνολικά στο άθλημα, χωρίς να εξηγεί αν το θεωρεί το πιο δυνατό.

Είναι μπροστά από εμάς, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Η απόδοση του κινητήρα της Ferrari δεν περνά απαρατήρητη στις τάξεις της Red Bull, με τον Christian Horner να δηλώνει πως η ομάδα του Maranello διαθέτει ένα εκπληκτικό power unit.

Έχουν έναν σούπερ κινητήρα. Το σασί μας είναι πιθανώς το καλύτερο μεταξύ των τριών μονοθεσίων, αλλά δεν θα μπορούσαμε να τους προσπεράσουμε. Έχουν εφεδρική δύναμη.