Ένα Honda Integra Type R του 1997 με ελάχιστα χλμ. πουλήθηκε 63.800 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Τρίτο Integra Type R με ελάχιστα χλμ. στο οδόμετρο που βλέπουμε να πωλείται το τελευταίο 5μηνο, με το συγκεκριμένο να είναι το πιο ακριβό.

Το Acura/Honda Integra παραγόταν για μια εικοσαετία, από το 1986 ως το 2006. Στις δύο αυτές δεκαετίες κυκλοφόρησαν τέσσερις γενιές, με την τρίτη και την τέταρτη να θεωρούνται οι καλύτερες και μάλιστα κάποιοι να θεωρούν το Integra Type R το καλύτερο προσθιοκίνητο αυτοκίνητο.

Στην προκειμένη βλέπεις ένα DC-2, δηλαδή τρίτης γενιάς Type-R με τον B18C κάτω από το καπό. Ο κινητήρας απέδιδε 200 ίππους από μόλις 1.800 κ.εκ. κατά την ιαπωνική παράδοση που θέλει τα μοτέρ να είναι άκρως αποδοτικά, χωρίς βέβαια να χάνουν σε αξιοπιστία.

Το αυτοκίνητο είναι original, χωρίς μετατροπές, και παρότι αγοράστηκε για πρώτη φορά το 1997, το οδόμετρο γράφει μόλις 1.916 χιλιόμετρα. Αυτά τα δύο στοιχεία, δηλαδή η αυθεντική του κατάσταση και τα λίγα χιλιόμετρα το κάνουν αρκετά σπάνιο και γι’αυτό στην δημοπρασία του οίκου Barrett Jackson, που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Las Vegas το ιαπωνικό αυτοκίνητο πουλήθηκε για 63.800 δολάρια, με το bidding να ξεκίνησε από τα 5.000 δολάρια.

Προσωπικά μου φαίνεται υψηλή η τιμή του, παρόλο που είναι περιορισμένης παραγωγής (37ο από τα 320). Φαίνεται, όμως ότι στις ΗΠΑ και η τιμή αλλά και η εξωτικότητα που αποπνέει, καθώς και το θέλγητρο της επενδυτικής ευκαιρίας, ίσως καταφέρουν να πείσουν κάποιον να δώσει αυτά τα χρήματα. Εμείς απλά θα θαυμάσουμε το σπάνιο θέαμα ενός Type R χωρίς μετατροπές.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...