Πέρσι το φθινόπωρο, η ιαπωνική Aspark είχε παρουσιάσει το Owl, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σύμφωνα με την εταιρία θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο σε επιτάχυνση του κόσμου. Από το περίπτερο της στην έκθεση του Παρισιού, η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να παίρνει παραγγελίες για το αυτοκίνητο της, η τιμή του οποίου ορίζεται στα €3,1 εκατομμύρια και σύμφωνα με πληροφορίες, η ιαπωνική εταιρία ζητάει από τους υποψήφιους πελάτες της μια -μη επιστρέψιμη- προκαταβολή ύψους €1 εκατομμυρίου.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στα μέσα του 2020, με το Owl να διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, να έχει carbon σώμα, ζάντες από μαγνήσιο, ενώ το ύψος του φτάνει μόλις τα 99 εκατοστά. Έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, μεγάλη σταθερή αεροτομή, μεγάλο διαχύτη, με τους πλαϊνούς καθρέπτες να είναι τοποθετημένοι πάνω στις μπροστά κολόνες.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει για το 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, φορώντας ωστόσο ειδικά ελαστικά, ενώ στόχος των Ιαπώνων είναι καταφέρουν να πετύχουν τον σχεδόν τον ίδιο χρόνο (1,99 δευτ.) και με ελαστικά νόμιμα για χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Η Aspark θέλει να περάσει το Owl σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 50 μονάδων, και η απόδοση του αγγίζει τα 1.150 άλογα, με 885 Nm ροπής, ενώ το βάρος του θα είναι κοντά στα 1.500 κιλά. Η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 280 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του τα 300 χλμ.