Ανάκληση 2,43 εκατ. Toyota Prius και Auris Hybrid

Σχετικά άρθρα

Την παγκόσμια ανάκληση 2,43 εκατ. Prius και Auris Hybrid ανακοίνωσε η Toyota, λόγω πιθανού προβλήματος στο υβριδικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει σε σβήσιμο του κινητήρα.

Η ανάκληση αφορά τα Prius και Auris Hybrid που παρήχθησαν από τον Οκτώβριο του 2008 έως και τον Νοέμβριο του 2014. Η ανάκληση αφορά περίπου 1,25 εκατ. οχήματα που έχουν πωληθεί στην Ιαπωνία, 830.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Βόρεια Αμερική και 290.000 οχήματα στην Ευρώπη, καθώς και οχήματα που έχουν πωληθεί στην Κίνα, την Αφρική, την Ωκεανία και άλλες περιοχές.

Στην ανακοίνωσή της η Toyota αναφέρει ότι σε “σπάνιες περιπτώσεις” σε ορισμένα οχήματα ενδέχεται να μην λειτουργήσει η μετάβαση του συστήματος σε ασφαλή λειτουργία σε περίπτωση σφάλματος στο υβριδικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ισχύος και τελικά σε σβήσιμο του κινητήρα.

Η Toyota σημειώνει ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής γνώση για τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμούς που να ευθύνονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η ιαπωνική εταιρία αναφέρει πως τα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα τα ανακαλεί για δεύτερη φορά μιας και η προηγούμενη ανάκληση δεν επιδιόρθωσε το πρόβλημα. Αυτή τη φορά η Toyota θα ενημερώσει το λογισμικό των επηρεαζόμενων οχημάτων, με τις εργασίες επιδιόρθωσης να γίνονται δωρεάν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...