Tέλος τα diesel από Suzuki και Mitsubishi στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το Nikkei Asian Review, η Suzuki θα σταματήσει την πώληση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Κάτι αντίστοιχο φέρεται ότι θα κάνει και η Mitsubishi, πρώτα σε επιλεγμένες αγορές και αργότερα από όλες.

Η Suzuki σταμάτησε την παραγωγή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στο εργοστάσιο της στην Ουγγαρία πριν λίγους μήνες, καθώς λιγότερο από το 10% των συνολικών της πωλήσεων (281.000) στην Ευρώπη εφοδιάζονταν με έναν τέτοιο.

Η Mitsubishi έχει ήδη σταματήσει τη διάθεση πετρελαιοκίνητων μοντέλων της σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, ενώ η Γαλλία ακολουθεί, καθώς μόλις το 30% των συνολικών της πωλήσεων στην Ευρώπη εφοδιάζονταν με έναν τέτοιο.

Όπως καταλαβαίνεις και οι δύο εταιρίες ανταποκρίνονται στην χαμηλή ζήτηση των μοντέλων με κινητήρες πετρελαίου. Το πετρέλαιο θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της γκάμας της Mitsubishiθα, αλλά θα αφορά μόνο τα pickup.

Μετά την απόφαση των δύο παραπάνω εταιριών, πλέον η μοναδική ιαπωνική εταιρία που συνεχίζει να προσφέρει πετρελαιοκινητήρες στην Ευρώπη είναι η Mazda.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...

Ανάκληση για 15.675 Hyundai Tucson

Η Hyundai ανακαλεί 15.674 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2021 και 2023 επειδή η αντιπαγωτική προστασία στα πίσω ηλεκτρικά παράθυρα δεν λειτουργεί. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα Hyundai...