Η Cupra καινοτομεί στο πρωτάθλημα TCR

Σχετικά άρθρα

Μία νέα εποχή για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού ξεκίνησε επίσημα χθες, καθώς η WSC Technology παρουσίασε το πρωτάθλημα ETCR, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού που θα ξεκινήσει το 2020.

Με το e-Racer, η Cupra έχει κάνει πρωτοποριακό έργο, κατασκευάζοντας το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα ETCR που ξεκινάει σε δύο χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, η ισπανική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και τις αγωνιστικές δυνατότητες του νέου αυτοκινήτου.

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 400 κιλά περισσότερο σε σύγκριση με το συμβατικό Cupra TCR, το e-Racer διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και 0 έως 200 χλμ/ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες μονάδες του e-Racer βρίσκονται πάνω από τον πίσω άξονα και αποδίδουν μέχρι 500 kW (680 ίππους), 242 kW (330 ίππους) περισσότερο από την βενζικονίνητη έκδοση Cupra TCR, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει επιπλέον και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Ο Antonino Labate, διευθυντής στρατηγικής της Cupra, δήλωσε:

Οι αγώνες είναι μέρος του Cupra DNA. Το Cupra χαράζει νέα πορεία και φέρνει το πρωτάθλημα TCR στο επόμενο επίπεδο. Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα για το τι αντιπροσωπεύει η μάρκα Cupra και αντικατοπτρίζει τις αξίες που πιστεύουμε.

Ενώ ο Jaime Puig, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Cupra Racing, πρόσθεσε:

Είμαστε τόσο περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη νέων εμπειριών γύρω από το παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι ηλεκτρικοί αγώνες ήταν κάτι από το μακρινό μέλλον, αλλά τους φέραμε πλέον πιο κοντά. Μία από τις κύριες προκλήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι να βρεθεί ισορροπία μεταξύ μέγιστης ισχύος και διάρκειας, αλλά αυτό το καθιστά τόσο συναρπαστικό.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της WSC Technology, Marcello Lotti τόνισε:

Ο απώτερος στόχος μας είναι να δείξουμε στους οπαδούς ότι οι αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου συναρπαστικοί με εκείνους με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και θα θέλαμε να τονίσουμε την έντονη συμμετοχή της Cupra στο συνολικό έργο από τεχνική άποψη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr