Μία νέα εποχή για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τουρισμού ξεκίνησε επίσημα χθες, καθώς η WSC Technology παρουσίασε το πρωτάθλημα ETCR, το πρώτο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού που θα ξεκινήσει το 2020.

Με το e-Racer, η Cupra έχει κάνει πρωτοποριακό έργο, κατασκευάζοντας το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές συμμετοχής στο νέο Πρωτάθλημα ETCR που ξεκινάει σε δύο χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, η ισπανική ομάδα έχει πραγματοποιήσει δοκιμές, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και τις αγωνιστικές δυνατότητες του νέου αυτοκινήτου.

Παρά το γεγονός ότι ζυγίζει 400 κιλά περισσότερο σε σύγκριση με το συμβατικό Cupra TCR, το e-Racer διαθέτει εξαιρετικές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και 0 έως 200 χλμ/ώρα σε 8,2 δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες μονάδες του e-Racer βρίσκονται πάνω από τον πίσω άξονα και αποδίδουν μέχρι 500 kW (680 ίππους), 242 kW (330 ίππους) περισσότερο από την βενζικονίνητη έκδοση Cupra TCR, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει επιπλέον και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Ο Antonino Labate, διευθυντής στρατηγικής της Cupra, δήλωσε:

Οι αγώνες είναι μέρος του Cupra DNA. Το Cupra χαράζει νέα πορεία και φέρνει το πρωτάθλημα TCR στο επόμενο επίπεδο. Αυτό είναι το τέλειο παράδειγμα για το τι αντιπροσωπεύει η μάρκα Cupra και αντικατοπτρίζει τις αξίες που πιστεύουμε.

Ενώ ο Jaime Puig, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας Cupra Racing, πρόσθεσε:

Είμαστε τόσο περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη νέων εμπειριών γύρω από το παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι ηλεκτρικοί αγώνες ήταν κάτι από το μακρινό μέλλον, αλλά τους φέραμε πλέον πιο κοντά. Μία από τις κύριες προκλήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι να βρεθεί ισορροπία μεταξύ μέγιστης ισχύος και διάρκειας, αλλά αυτό το καθιστά τόσο συναρπαστικό.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της WSC Technology, Marcello Lotti τόνισε:

Ο απώτερος στόχος μας είναι να δείξουμε στους οπαδούς ότι οι αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι εξίσου συναρπαστικοί με εκείνους με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και θα θέλαμε να τονίσουμε την έντονη συμμετοχή της Cupra στο συνολικό έργο από τεχνική άποψη.