Η νέα Stratos στο δυναμόμετρο

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο η Manifattura Automobili Torino (MAT) παρουσίασε τη νέα Stratos, η οποία θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 25 μονάδων και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και να ακούσουμε το μοντέλο πάνω σε ένα δυναμόμετρο.

Το κόστος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα €500.000, αλλά ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να παρέχει και μια Ferrari πάνω στην οποία “χτίζεται” η νέα Stratos, και σήμερα κατά μέσο όρο κοστίζει πάνω από €150.000

Η MAT παίρνει την 430 Scuderia και “κόβει” 200 χλστ. το μεταξόνιο της Ferrari, ενώ μηχανικά τοποθετεί μια νέα εισαγωγή αέρα και νέα εξάτμιση, αυξάνοντας την απόδοση του 4,3-λίτρων V8 στα 550 άλογα, από τα 510 της Ferrari. Θα υπάρχουν, όμως, και επιπλέον επιλογές ώστε η απόδοση του να αγγίξει τα 600 άλογα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, και τα 0-100 χλμ/ώρα θα έρχονται σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να μην ανακοινώνεται για την ώρα.

Το σώμα είναι κατασκευασμένο από carbon, συνολικά το αυτοκίνητο ζυγίζει 1.250 κιλά και έχει αναλογία βάρους 44/56. Η Manifattura Automobili Torino είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των Glickenhaus SGC003, Apollo IE και Devel Sixteen, ενώ ξεκαθαρίζει πως στο project δεν εμπλέκεται ούτε η Ferrari, αλλά ούτε και ο οίκος Pininfarina.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα