Κάποια στιγμή μέσα στο 2019, η MINI θα φέρει στη αγορά ένα ηλεκτρικό μοντέλο, με τον Sebastian Mackensen, παγκόσμιο επικεφαλής της εταιρίας, να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως το αυτοκίνητο δεν θα βασίζεται σε κάποιο υπάρχον μοντέλο, μιας και θα είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο.

Μέσα στο καλοκαίρι, η βρετανική εταιρία έδωσε και δύο σκίτσα της έκδοσης παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου, όπου μας έδειχναν την γρίλια και τις ζάντες του μοντέλου, τα οποία είναι σχεδόν ίδια με αυτά του πρωτότυπου.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρίας στην Οξφόρδη της Αγγλίας, και θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2019. Οι μπαταρίες για το αυτοκίνητο θα προέρχονται από τη νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών στο Dingolfing της Γερμανίας, με τους ηλεκτροκινητήρες να έρχονται από το γειτονικό εργοστάσιο του BMW Group στο Landshut.

Η BMW κάνει γνωστή μια σημαντική αναβάθμιση του εργοστασίου της στο Dingolfing της Γερμανίας, η οποία περιλαμβάνει εκτεταμένη αναδιαμόρφωση και επέκταση. Όταν ολοκληρωθεί, το μέρος του εργοστασίου που θα παράγει της μπαταρίες θα έχει εμβαδόν 6.000 τετραγωνικά μέτρα και αυτό θα προμηθεύει τις μπαταρίες τόσο το ηλεκτρικό Mini, όσο και το iX3.