Η ΜΙΝΙ παρουσίασε το Electric Concept, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης, σε περίπου 10 ημέρες. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο, ή καλύτερα μια έκδοση προ-παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της, βασίζεται στην τρίπορτη έκδοση, και θα βγει στην αγορά το 2019.

Το Electric Concept έχει σχεδιαστεί για αστικές περιοχές, όπου οι μικρές αποστάσεις και οι συμφορημένοι δρόμοι είναι ιδανικοί για ένα μικρό αυτοκίνητο με μπαταρίες, αντί για κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η βρετανική εταιρία υπόσχεται ότι η είσοδος της στην ηλεκτρική μετακίνηση θα φέρει το θρυλικό σχεδιασμό, και το συναίσθημα go-kart στη σύγχρονη εποχή του αυτοκινήτου.

Εμφανισιακά, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγχυση αυτού, με το συμβατικό τρίθυρο Mini. Δανείζεται τα χρώματα που είδαμε στο Mini E πριν από λίγο καιρό, κάνοντας αντίθεση με την ασημένια απόχρωση με κίτρινες λεπτομέρειες. Μπροστά, η κλειστή γρίλια και οι μεγάλες εισαγωγές αέρα συμβάλουν στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου, που κατ’επέκταση βελτιώνει την αυτονομία του.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξάτμιση, το Mini Electric Concept στην θέση της διαθέτει έναν διαχύτη, που έχει μια ομαλό και αποδοτικό σχεδιασμό, διατηρώντας τις ογκώδεις αναλογίες του αυτοκινήτου. Τα πλαϊνά, κουμπωτά πάνελ είναι κατασκευασμένα από υαλοβάμβακα, για να διατηρηθεί το βάρος χαμηλά, ενώ τα πίσω φωτιστικά σώματα έχουν γραφικά από την σημαία της Αγγλίας.

Η εταιρία δεν έκανε καμία αναφορά για τον ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί το αυτοκίνητο, το οποίο θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Ο ηλεκτροκινητήρας τους θα παράγεται στα εργοστάσια των γερμανικών πόλεων Dingolfing και Landshut.