Νέο ρεκόρ για το Mitsubishi Lancer Evo των Extreme Tuners

Σχετικά άρθρα

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο Σπύρος Πανόπουλος βρέθηκε με το Mitsubishi Lancer Evo IX του και όλη την ομάδα της Extreme Tuners στο Drag Park της Κωπαΐδας, και έκαναν νέο ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε το 400άρι σε 7,745 δευτ. με ταχύτητα εξόδου στα 297.52 χλμ., όταν το προηγούμενο ρεκόρ τους ήταν 7,884 δευτ. με ταχύτητα εξόδου στα 298,71 χλμ.ώρα.

Το ιαπωνικό τέρας έχει φέτος νέες τροποποιήσεις, με την απόδοση του να ξεπερνά τα 2.000 άλογα, με την πίεση του γιγαντιαίου turbo να φτάνει τα 42 psi (2,9 bar). Η βελτίωση του Evo έχει πάει σε άλλο επίπεδο, ή καλύτερα σε άλλο πλανήτη, καθώς ο υποκυβισμένος στα 1.780 κ.εκ. 4g63 τετρακύλινδρος κινητήρας είναι ο πιο αποδοτικός στον κόσμο, καθώς στροφάρει μέχρι τις 13.500 σ.α.λ., με την σχέση συμπίεσης να αγγίζει το τρελό 16.8:1. Το turbo έχει διατομή 91 χλστ., με την φτερωτή να είναι από carbon!

Ο παραπάνω χρόνος αποτελεί προσωπικό ρεκόρ, αλλά είναι ελάχιστα πιο αργός από το παγκόσμιο ρεκόρ του πιο γρήγορου Evo με κανονικό εσωτερικό, καθώς αυτό ανήκει στην βρετανική ομάδα Lucas English, με χρόνο 7,72 δευτ. και ταχύτητα εξόδου 305,77 χλμ/ώρα.

Ο Πανόπουλος, όμως, θα τρέξει στο Αγρίνιο στις 1-2 Δεκεμβρίου για να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...