Δύο νέα crossover παρουσίασε η Volkswagen για την αγορά της Κίνας. Πρόκειται για τα Tayron και Tharu, δύο από τα δέκα νέα SUVs και crossovers που θα προσφέρει η Volkswagen στην αγορά της Κίνας μέχρι το 2020.

Το Tayron, τοποθετείται ανάμεσα στο Tiguan και του Touareg, βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Advanced Midsize SUV concept. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τα τέλη του έτους και κίνηση παίρνει από TSI και TDI κινητήρες. Η παραγωγή του θα γίνεται σε εργοστάσια της κοινοπραξίας FAW-Volkswagen στη Κίνα.

Το Tharu θα κατασκευάζεται από την κοινοπραξία SAIC Volkswagen και βασίζεται και αυτό στην MQB πλατφόρμα. Τοποθετείται ανάμεσα από το T-Roc και το Tiguan και πρακτικά είναι ένα Skoda Karoq με το πρόσωπο του Atlas. Το Tharu έχει μήκος 4.453 mm, πλάτος 1.841 mm, ύψος 1.632 mm και 2.680 mm μεταξόνιο, με τον χώρο αποσκευών να ανέρχεται στα 455 λίτρα και να φτάνει μέχρι τα 1.542 λίτρα μετά την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Κίνηση παίρνει από τον 1.2 TSI και τον 1.4 TSI κινητήρα απόδοσης 116 και 150 ίππων αντίστοιχα, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.