Η Κίνα μειώνει τους δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση της Κίνας πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε μείωση των δασμών εισαγωγής αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ στο 15%, από 40% που ισχύει σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λίου Χε έχει ενημερώσει τον υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν και τον Εμπορικό Αντιπροσώπου, Ρόμπερτ Λάιτιτζερ για την εν λόγω πρωτοβουλία σε τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Κίνα είχε αυξήσει τους δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα κατά 25% στο πλαίσιο των αντιποίνων που δρομολόγησε μετά την υιοθέτηση δασμών από τις ΗΠΑ.

Οι δύο πλευρές, στο περιθώριο της συνόδου της των G20 στην Αργεντινή, συμφώνησαν σε ανακωχή 90 ημερών σε μια νέα προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για το εμπόριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...