Άνοιξε η ειδική έκθεση του Michael Schumacher στο Maranello [photos+video]

Σχετικά άρθρα

Σήμερα ο Michael Schumacher κλείνει μισό αιώνα ζωής και το μουσείο της Ferrari στο Maranello εγκαινίασε για το λόγο αυτό μια ειδική έκθεση στις εγκαταστάσεις της για τον θρύλο της Formula 1. Αυτή έχει όνομα “Michael 50” και σε αυτή μπορείς να δεις όλη την ιστορία της καριέρας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, ο οποίος κατέκτησε 91 νίκες και 155 podiums.

Το Hall of Victories παρουσιάζει μερικά από τα πιο σημαντικά μονοθέσια της Ferrari που οδήγησε ο Schumacher τα 11 χρόνια του με την Scuderia, όπως το F310 του 1996, με το οποίο ο Schumacher κέρδισε τρεις αγώνες στην πρώτη του σεζόν με την ιταλική ομάδα, και το F399, το μονοθέσιο με το οποίο κέρδισε τον τίτλο των κατασκευαστών το 1999. Υπάρχει επίσης το F1-2000, με το οποίο ο Schumacher εξασφάλισε στην Suzuka τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο οδηγών για τη Ferrari μετά από τον Jody Scheckter 21 χρόνια πριν. Στη συνέχεια, υπάρχουν φυσικά τα F2002 και F2004, καθώς και η 248 F1 του 2006, με το οποίο κέρδισε τον τελευταίο του αγώνα στο κινέζικο GP, η οποία ήταν η 72η του νίκη με την Ferrari.

Τέλος, αν την επισκεφτείς θα δεις ότι ο Γερμανός οδηγός ήταν ενεργό μέλος της Scuderia Ferrari, καθώς συνέβαλε στην ανάπτυξη διαφόρων αυτοκινήτων, όπως η 430 Scuderia το 2007 και η California το 2008.

Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα Schumacher Keep Fighting, το οποίο έχει την υποστήριξη -μεταξύ άλλων- των Jean Todt, Ross Brawn, και του γιου του Mick Schumacher. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της ιταλικής εταιρείας, η έκθεση αυτή αποτελεί γιορτή και ευγνωμοσύνη για τον πιο επιτυχημένο οδηγό της εταιρίας με σήμα το ανορθωμένο άλογο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...