Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η νέα γενιά της BMW M3 θα προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, τις Pure, Base και Competition, με την τελευταία να είναι η κορυφαία όλων και να αποδίδει 510 άλογα.

Η M3 Pure θα είναι η βασική έκδοση της νέας M3, όντας και η ελαφρύτερη. Θα αποδίδει 445 άλογα με τον 3,0-λιτρο S58 twin-turbo εξακύλινδρο κινητήρας να συνδυάζεται αποκλειστικά με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα.

Η M3 Base θα αποδίδει 480 άλογα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Τέλος, η κορυφαία έκδοση M3 Competition θα παράγει 510 άλογα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται και εδώ με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Θα φορά ζάντες 19″ μπροστά και 20″ πίσω, σε αντίθεση με τις άλλες δύο εκδόσεις που θα διαθέτουν στον βασικό εξοπλισμό 18″ μπροστά και 19″ πίσω. Επίσης η M3 Competition θα φορά carbon-κεραμικά φρένα, τα οποία θα προσφέρονται στον πρόσθετο εξοπλισμό των M3 Pure και M3 Base.

Ανεξαρτήτου έκδοσης, η νέα BMW M3 θα έχει M μπλοκέ διαφορικό και ενεργή ανάρτηση. Αναμένεται να είναι ελαφρύτερη και γρηγορότερη, ακόμη και από την τωρινή M3 CS.

Με τη νέα Σειρά 3 να χρησιμοποιεί την CLAR πλατφόρμα που κάνει χρήση αλουμινίου, χάλυβα υψηλής αντοχής και carbon στις κολώνες του σασί, στα πλαίσια των θυρών και στο τούνελ μετάδοσης, η νέα M3 θα ζυγίζει λιγότερο από τα 1.585 κιλά της M3 CS, μιας και θα διαθέτει ακόμη περισσότερο carbon. Σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά της M3, η νέα υπολογίζεται πως θα ζυγίζει λιγότερο κατά 65 κιλά.