Επίσημο: McLaren Senna GTR

Σχετικά άρθρα

Η McLaren έναν χρόνο μετά το concept, παρουσιάζει σήμερα την Senna GTR παραγωγής. Μόλις 75 τέτοια θα κατασκευαστούν και ήδη όλα έχουν βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Η McLaren Senna GTR είναι η γρηγορότερη McLaren κατασκευάστηκε ποτέ, εκτός των μονοθεσίων της στη Formula 1. Φορά τον twin-turbo 4,0-λιτρο V8 κινητήρα, απόδοσης 825 ίππων και 800 Nm ροπής.

Δεν υπάρχει ο δεύτερος καταλύτης σε σχέση με την Senna, με τις απολήξεις των εξατμίσεων να μην βρίσκονται στο πλάι όπως στο πρωτότυπο, αλλά στο πίσω μέρος. Σύμφωνα με την McLaren, η λύση αυτή επιλέχθηκε λόγω μείωσης της πολυπλοκότητας και του βάρους. Οι ζάντες είναι 19″ με Pilelli slicks ελαστικά διαστάσεων 285/650 μπροστά και 325/705 πίσω. Τα φρένα αποτελούνται από εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω, με carbon-κεραμικούς δίσκους 390 mm.

Η Senna GTR θα μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας και ζυγίζει 1.188 κιλά, 10 λιγότερα από την Senna. Το νέο αεροδυναμικό body kit παράγει 1.000 κιλά κάθετης δύναμης (200 κιλά η Senna), με την McLaren να αφαιρεί κάθε τι περιττό από το εσωτερικό. Εκεί συναντάμε αγωνιστικό τιμόνι, αγωνιστικό πίνακα οργάνων, data logger με επικοινωνία τα pit και σύστημα πυρόσβεσης. Η τιμή της κάθε μιας McLaren Senna GTR ανέρχεται στα £1.100.000 (€1.281.000) προ φόρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...