Η Nissan και η Mitsubishi θα λανσάρουν αργότερα αυτό το μήνα τέσσερα νέα kei-cars στην αγορά της Ιαπωνία μέσω της κοινοπραξίας τους, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Η παραγωγή των ολοκαίνουργιων Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK wagon και Mitsubishi eK X ξεκίνησε σήμερα στο εργοστάσιο Mizushima της Mitsubishi στην πόλη Kurashiki της Ιαπωνίας. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι για πρώτη φορά, τα μοντέλα θα προσφέρονται με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, σχεδιασμένη για χρήση σε αυτοκινητόδρομους.

Τα νέα μοντέλα προσφέρουν αξιοσημείωτα βελτιωμένη απόδοση, με αναβαθμισμένες πλατφόρμες, κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων. Διαθέτουν επίσης ολοκαίνουριο σχεδιασμό και παρότι τα μοντέλα της Nissan και Mitsubishi μοιράζονται βασικά εξαρτήματα, διατηρούν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε μάρκας.

Το όνομα της κοινοπραξία των δύο εταιριών είναι NMKV, και λάνσαραν την πρώτη γενιά των μοντέλων το 2013, ενώ η συνεργασία τους προχώρησε περαιτέρω από τη στιγμή που η Mitsubishi έγινε μέρος της Συμμαχίας το 2016.