Αυτό το παιδικό αμαξάκι δεν είναι σαν αυτά που έχεις συνηθίσει. Ονομάζεται California Spider Junior και στις 25 Μαΐου θα δημοπρατηθεί στο περιθώριο του φετινού Villa Erba στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας, όπου αναμένεται να πιάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Γιατί θα αναρωτιέσαι. Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως είναι μια Ferrari 250 California Spider σε μικρότερη κλίμακα, βαμμένη στο ασημί χρώμα Argento, με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Συναντάμε κίτρινους προβολείς ομίχλης, αρκετά χρωμιομένα διακοσμητικά και κίνηση παίρνει όχι από κάποιον μικρό ηλεκτροκινητήρα, αλλά από έναν 110 κ. εκ, τετράχρονο κινητήρα βενζίνης που συνδέεται με ένα τριών σχέσεων κιβώτιο ταχυτήτων που διαθέτει και όπισθεν.


Η κίνηση στέλνεται στον πίσω άξονα εκεί όπου υπάρχει ένα μπλοκέ διαφορικό. Το αυτοκινητάκι έχει ανεξάρτητη ανάρτηση, φρένα της Brembo, ρυθμιζόμενα πεντάλ και αναρωτιέσαι ποιος ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του; Το όνομά του είναι Roger Vadim, ένας διάσημος Γάλλος playboy, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και ηθοποιός, που έζησε από το 1928 έως το 2000. Ο Vadim παντρεύτηκε πέντε φορές και δύο από τις συζύγους του ήταν οι διάσημες Brigitte Bardot (1952-1957) και Jane Fonda (1965-1973).