Ξέρεις πότε και ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε στην F1;

Σχετικά άρθρα

Τo επίσημο κανάλι της Formula 1 στο YouTube συνεχίζοντας την εξαιρετική σειρά των videos F1 Firsts, μας δείχνει στο σημερινό επεισόδιο πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε έναν αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο ρόλος του, όπως ξέρεις, είναι να περιορίσει τον ρυθμό των μονοθεσίων είτε εξαιτίας κάποιου ατυχήματος στην πίστα, είτε λόγω καιρικών συνθηκών.

Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε στην F1 ένα αυτοκίνητο δρόμου ως αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν στον βρεγμένο αγώνα του Καναδά στις 23 Σεπτεμβρίου του 1973, όταν στον 32ο γύρο έγινε ένα ατύχημα μεταξύ των Francois Cevert και Jody Scheckter.

Ως safety car τότε χρησιμοποιήθηκε μια κίτρινη Porsche 914, αλλά δημιούργησε χάος εξαιτίας της μη σωστής καταμέτρησης των γύρων. Τα επόμενα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν αρκετά αυτοκίνητα δρόμου ως αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά τα τελευταία 24 χρόνια το ρόλο αυτό τον έχει αναλάβει κάποιο μοντέλο της Mercedes-AMG.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

30 χρόνια χωρίς ε-Senna

30 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την "μαύρη" Πρωτομαγιά του 1994. Τότε που οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 2.17 μ.μ και στην πίστα της Ίμολα...