Επίσημο: Lotus Evija με 2.000 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Lotus ταράζει τα νερά με το Evija. Το πρώτο βρετανικό ηλεκτρικό hypercar που αποδίδει 2.000 άλογα και 1.700 Nm ροπής και γίνεται έτσι το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής του κόσμου.

Είναι τετρακίνητο αφού διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ανά τροχό, με την μπαταρία ιόντων-λιθίου του να είναι 70 kWh. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6 δευτερόλεπτα, τα 0-300 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Διαθέτει ένα ελαφρύ ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, που συμβάλει ώστε το βάρος να κρατηθεί στα 1.680 κιλά, κάνοντας το ελαφρύτερο ηλεκτρικό hypercar του κόσμου. Πατά στο έδαφος με ζάντες 20″ μπροστά και 21″ με Pirelli Trofeo R ελαστικά, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους της AP Racing.

Έχει μήκος 4.459 mm, πλάτος 2.000 mm, ύψος 1.122 mm, με την μπαταρία του να φορτίζει πλήρως μέσα σε 18 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή 350 kW. Η Lotus υποστηρίζει πως η μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλήρως σε 8 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 800 kW, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιος ταχυφορτιστής στην αγορά. Με τον 350 kW ταχυφοριστή, το 80% της μπαταρίας φορτίζει σε 12 λεπτά.

Η μπαταρία κρατιέται δροσερή χάρη σε τέσσερα ψυγεία, με την αυτονομία του αυτοκινήτου να ανέρχεται στα 400 χλμ. Διαθέτει φώτα λέιζερ, ενεργή αεροδυναμική και κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες. Έχει πέντε διαφορετικά mode λειτουργίας: range, city, tour, sport και track. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, κρυφό φωτισμό, με τον συνολικό σχεδιασμό να είναι μινιμαλιστικός και φουτουριστικός.

Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το 2020, θα γίνεται στο εργοστάσιο της Lotus στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου και θα περιοριστεί σε μόλις 130 μονάδες. Η κάθε μια κοστίζει 1,7 εκατ. λίρες (1,9 εκατ. ευρώ) προ φόρων και δασμών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr