Η Πολιτική Αστυνομία της Santa Catarina στη Βραζιλία έκλεισε ένα συνεργείο που κατασκεύαζε ψεύτικες Ferrari και Lamborghini. Η αστυνομία βρήκε οκτώ ημιτελής ρέπλικες αυτοκινήτων των ιταλικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες ήταν και αυτές που κατήγγειλαν το συγκεκριμένο εργοστάσιο στις αρχές.

Οι ρέπλικες πωλούνται στην Βραζιλία έναντι από €42.500 έως €59.150 και βασίζονταν σε παλιά μοντέλα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, διαθέτουν bodykit από πολυεστέρα και συνήθως εξοπλιζόταν με κινητήρες της Chevrolet.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, μετά την καταγγελία που κατέθεσε ένα δικηγορικό γραφείο από το Σάο Πάολο, το οποίο εκπροσωπούσε τόσο τη Ferrari όσο και τη Lamborghini. Οι δύο εταιρείες έχουν ομάδες που προσπαθούν να ανακαλύψουν παράνομα συνεργεία που κατασκευάζουν ρέπλικες των μοντέλων τους σε όλον τον κόσμο. Προ μηνών είχαν ανακαλύψει ένα ακόμη συνεργείο στη Κίνα.

Οι αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες (πατέρας και γιος, ιδιοκτήτες του συνεργείου), οι οποίοι κατέθεσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι άνδρες δήλωσαν ότι τα αυτοκίνητα ήταν νομικά πρωτότυπα. Ωστόσο κατηγορήθηκαν για βιομηχανική απάτη, με την αστυνομία να ερευνά πόσες ρέπλικες έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα.