Montoya: O Vettel δεν έχει θέμα αυτοπεποίθησης, αλλά αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα

Σχετικά άρθρα

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος ο Sebastian Vettel είναι πιθανό να προέρχονται από τεχνικά προβλήματα, παρά από μειωμένη αυτοπεποίθηση. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Juan Pablo Montoya, ο Κολομβιανός που οδήγησε για λογαριασμό της Williams και της McLaren το διάστημα μεταξύ 2001 και 2006.

Ο Vettel που έχει να κερδίσει GP από τον αγώνα του Βελγίου του 2018, έχει υποπέσει σε μια σειρά λαθών από τα μέσα του 2018, αλλά ο Montoya πιστεύει πως ο Γερμανός πιλότος της Scuderia δεν έχει ξεχάσει να οδηγεί.

Σύμφωνα με τον Montoya:

Ο Vettel δεν έχει ξεχάσει να οδηγεί, ούτε έχει κάποιο πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Νομίζω πως κάτι δεν του αρέσει στο αυτοκίνητο φέτος. Πιθανώς να είναι τα ελαστικά και δεν μπορεί να τα φέρει στο παράθυρο λειτουργίας τους, κάτι που ο Leclerc το έχει καταφέρει σε καλύτερο βαθμό.

Ο Vettel πρέπει να δεινοπαθεί για να πηγαίνει το ίδιο γρήγορα με τον Leclerc και επειδή δεινοπαθεί, δεν είναι άνετος και έτσι κάνει λάθη. Όταν δεν είσαι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο και το πιέζεις, δημιουργούνται λάθη.

Ο Vettel έχει δηλώσει κατά καιρούς πως δεν μπορεί να βρει την σωστή ισορροπία στο φετινό μονοθέσιο της Ferrari, με τον Montoya να συγκρίνει την φετινή κατάσταση του Vettel με την δική του, όταν από την Williams πήγε στην McLaren το διάστημα 2005 και 2006, με την βρετανική ομάδα να αναπτύσσει μια διαφορετική μπροστινή ανάρτηση ώστε το μονοθέσιο να ταιριάζει καλύτερα με το οδηγικό του στυλ. Όπως είπε ο Montoya:

Έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που φρέναρα και έκανα πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που ήμουν συνηθισμένος να κάνω. Είναι πολύ περίπλοκο όμως να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο οδηγείς. Εάν το κάνεις, μπορεί να είσαι ακόμη γρήγορος, αλλά πιθανότατα όχι το ίδιο γρήγορος όσο πριν τις αλλαγές, αφού θα πρέπει να προσαρμοστείς σε κάποιον βαθμό.

Αυτό που πιστεύω είναι πως είναι προτιμότερο να προσαρμόσεις το μονοθέσιο στο στυλ οδήγησης του πιλότου, παρά να αλλάζεις το στυλ οδήγησης του πιλότου, ώστε αυτός να προσαρμοστεί στο μονοθέσιο.

Ο Vettel έχει συμβόλαιο με τη Ferrari μέχρι τα τέλη του 2020, αλλά αρκετοί είναι εκείνοι οι οπαδοί της Ferrari που ζητούν να τερματιστεί νωρίτερα. Ωστόσο, ο Montoya πιστεύει ότι ο Vettel μπορεί ακόμα να ανακάμψει, “αν θέλει”, προσθέτοντας:

Θα πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω και μαζί με την ομάδα να εργαστεί πιο σκληρά από ποτέ, να κάνει πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνει τώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Σπύρος Πανόπουλος πουλά σκούπες και φαράσια

Το Chaos μπορεί να περιμένει μιας και ο Σπύρος Πανόπουλος έκανε γνωστό πως βγάζει στην αγορά σκούπες και φαράσια που έχει σχεδιάσει ο ίδιος. Τα...

Αυτό είναι το ειδικό livery της Ferrari για το GP του Μαϊάμι

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ferrari ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική συνεργασία με την Hewlett Packard, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν πολυετή συμφωνία, με την...