Τα hypercars του γιου του Αφρικανού δικτάτορα δημοπρατήθηκαν για 25 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Το ημερολόγιο έγραφε 2016, όταν οι ελβετικές αρχές κατάσχεσαν από τον Teodoro Nguema Obiang Mangue, τον γιο του προέδρου/δικτάτορα της Αφρικανικής Ισημερινής Γουινέας, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, όλη τη συλλογή των supercars/hypercars που είχε στην κατοχή του.

Τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από τον Teodoro Nguema Obiang Mangue, στο πλαίσιο μιας έρευνας ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Ελβετία. Μεταξύ των πολυτελών οχημάτων που βγήκαν στο σφυρί βρίσκονταν επτά Ferrari, τρεις Lamborghini, πέντε Bentley, μία Maserati και μία McLaren.

Η συλλογή αποτελείται από 25 αυτοκίνητα, όπου ανάμεσά τους συναντάμε μια άσπρη Lamborghini Veneno Roadster, μια Koenigsegg One:1, μια McLaren P1, μια Bugatti Veyron, μια Ferrari F12tdf, μια Ferrari 599 GTB, μια Ferrari Enzo, μια LaFerrari, μια Porsche 918 Spyder, καθώς και μερικές Bentley, Maserati και Mercedes-Maybach.

Τα αυτοκίνητα δημοπρατήθηκαν σήμερα στο Bonmont Golf and Country Club στην Ελβετία από τον οίκο Bonhams, με τους νέους τους ιδιοκτήτες να δίνουν συνολικά, σχεδόν 25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τα προσθέσουν στο γκαράζ τους.

Ακριβότερη όλων, η μια από τις εννέα Lamborghini Veneno Roadster που έχουν κατασκευαστεί, αφού πουλήθηκε για 7.624.309 ευρώ. Το αυτοκίνητο έχει διανύει μόλις 325 χιλιόμετρα. Η Koenigsegg One:1 έπιασε τα 4.235.727 ευρώ. Η Ferrari Enzo πουλήθηκε για 2.859.116 ευρώ, ενώ η LaFerrari για 2,011.970 ευρώ. Η Aston Martin One-77 Coupe έπιασε τα 1.429.558 ευρώ, η Bugatti Veyron τα 1.207.181 ευρώ, η McLaren P1 τα 1.164.825 ευρώ, ενώ η Porsche 918 Spyder τα 1.429.558 ευρώ. Αρκετά από τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν από έναν συλλέκτη από το Ντουμπάι.

Εισαγγελείς της Γενεύης ανακοίνωσαν τον περασμένο Φεβρουάριο ότι έκλεισαν την έρευνα σε βάρος του Teodoro Nguema Obiang Mangue για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με αντάλλαγμα την πώληση των αυτοκινήτων και τη χρηματοδότηση κοινωνικών προγραμμάτων στην Ισημερινή Γουϊνέα.

Ο Teodoro Nguema Obiang Mangue, είναι γνωστός ως Teodorin και είναι ο μοναχογιός του προέδρου Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, που κυβερνά την Ισημερινή Γουϊνέα για 40 χρόνια, από το 1979, όταν και ανέτρεψε τον θείο του, τον δικτάτορα Francisco Macias Nguema. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάνουν λόγο για μία από τις πλέον διεφθαρμένες διακυβερνήσεις στον κόσμο. Η Ισημερινή Γουινέα είναι μια από τις χώρες της Αφρικής με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου. Ο Teodoro Nguema Obiang Mangue είναι ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας, που έχει 1,2 εκατ. κατοίκους. Η συγκεκριμένη χώρα θεωρείται μια από τις χώρες με τα χειρότερα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο.

Όλα τα έσοδα από τα αυτοκίνητα θα διατεθούν σε φιλανθρωπίες και σε κοινωνικά προγράμματα στην πατρίδα του Obiang. Αναλυτικά τα ποσά που πουλήθηκαν τα αυτοκίνητα μπορείς να τα βρεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...