Πήρε το πράσινο φως το GP στο Μαϊάμι. Αγώνας από το 2021

Σχετικά άρθρα

Από τον Μάιο του 2021 θα βλέπουμε και δεύτερο Gran Prix της Formula 1 στους δρόμους των ΗΠΑ, αφού η Liberty Media συμφώνησε με τους διοργανωτές του Gran Prix του Μαϊάμι.

Συγκεκριμένα ο αγώνας δεν θα διεξάγεται στους δρόμους του λιμανιού, αλλά γύρω από το στάδιο Hard Rock, την έδρα των Miami Dolphins, με τους χώρους στάθμευσης του σταδίου και άλλες εκτάσεις γύρω από αυτό, να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του αγώνα, μιας και αυτά ανήκουν στους Dolphins.

Ο Sean Bratches, εμπορικής διευθυντής της F1 και ο CEO των Dolpins και του Hard Rock σταδίου, Tom Garfinkel, δήλωσαν μεταξύ άλλων:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως φτάσαμε σε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για τη φιλοξενία του παρθενικού Grand Prix του Μαϊάμι στο Hard Rock Stadium.

Με εκτιμώμενα οικονομικά οφέλη της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων και την κράτηση 35.000 δωματίων ξενοδοχείων τις ημέρες του αγώνα, το Gran Prix του Μαϊάμι θα αποτελεί κάθε χρόνο τονωτική ένεση για τη Νότια Φλόριντα.

Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στους οπαδούς, στους εκλεγμένους αξιωματούχους και στην τοπική τουριστική βιομηχανία για την υπομονή και την υποστήριξή τους σε όλη αυτή τη διαδικασία. Προσβλέπουμε να φέρουμε για πρώτη φορά το μεγαλύτερο αγωνιστικό θέαμα στον πλανήτη σε μία από τις πιο εμβληματικές και λαμπερές περιοχές του κόσμου.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι να δοθεί η τυπική έγκριση και από τους τοπικούς φορείς, ώστε από το 2021 να δούμε GP στους δρόμους του Μαϊάμι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr