Η Lexus παρουσιάζει το LF-30 Concept

Σχετικά άρθρα

Η Lexus παρουσιάζει το LF-30 Concept στην έκθεση του Τόκιο, ενώ ανακοίνωσε πως το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής θα το παρουσιάσει τον επόμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Λος Άντζελες. Αυτό θα είναι πιθανότατα η ηλεκτρική έκδοση του UX.

Το LF-30 Concept διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 544 άλογα (400 kW) με 700 Nm ροπής. Έχει μήκος 5,09 μέτρα, πλάτος 1,995 μέτρα. ύψος 1,6 μέτρα, μεταξόνιο 3,2 μέτρων, ενώ ζυγίζει 2.400 κιλά.

https://youtu.be/VPmsyl7KE80

Η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 110 kWh και προσφέρει αυτονομία 500 χλμ/φόρτιση στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία, τοποθετημένη στο πάτωμα, μπορεί να φορτίσει ασύρματα, αλλά και με ταχυφορτιστή 150 kW, με το πρωτότυπο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με το σύστημα Lexus Advanced Posture Control που το κάνει είτε προσθιοκίνητο, είτε πισωκίνητο, είτε τετρακίνητο, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Επίσης διαθέτει αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος, όπως και άλλες αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης.

Η Lexus θέλει να προσφέρει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις όλων των μοντέλων της έως το 2025, με το LF-30 concept, να μας δείχνει το αναμένεται να μοιάζουν τα μοντέλα της το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...