Νέες απειλές του Donald Trump για δασμούς 25% στα αυτοκίνητα από την Ε.Ε

Σχετικά άρθρα

Από το Νταβός όπου βρίσκεται ο Donald Trump, για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, απείλησε για ακόμη μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα επιβάλει δασμούς ύψους 25% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εμπορική συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Η Ε.Ε. είναι πιο σκληρή από ότι οι άλλοι στη διαπραγμάτευση. Έχουν εκμεταλλευτεί τη χώρα μας για πολλά χρόνια. Τελικά, θα είναι πολύ εύκολο γιατί αν δεν μπορούμε να κάνουμε συμφωνία, θα πρέπει να επιβάλλουμε δασμούς 25% στα αυτοκίνητά τους.

δήλωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο ισχυρή οικονομικά όσο και οι ΗΠΑ και θα απαντήσει ανάλογα στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον επιβάλει πρόσθετους δασμούς με ευρωπαϊκούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα, διεμήνυσε η πρέσβειρα της Γερμανίας στις ΗΠΑ, Emily Haber.

Από το Νταβός, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, δήλωσε πως μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανή εντός μερικών εβδομάδων.

Εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει δασμούς, τότε η Ε.Ε. θα απαντήσει “στην ίδια διάσταση και με το ίδιο σθένος”, δήλωσε η κ. Haber στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κέντρου για Στρατηγικές και Διεθνείς Σπουδές. Από την ίδια εκδήλωση, ο Γάλλος πρέσβης, Philippe Etienne, ανέφερε ότι η Ε.Ε. επιδιώκει συμβιβασμό στην αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών και ψηφιακό φόρο, προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση των δασμών θα έπληττε και τις δύο οικονομίες.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Μacron και ο Donald Trump συμφώνησαν προ ημερών ανακωχή στον ψηφιακό φόρο. Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους την επιβολή δασμών έως και 100% σε γαλλικά αγαθά αξίας 2,4 δισ. δολαρίων. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβάλει 25% δασμούς σε διάφορα ευρωπαϊκά προϊόντα και 10% σε αεροσκάφη.

Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλλει εισφορές στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ε.Ε αν οι Ευρωπαίοι προχωρήσουν στην επιβολή ψηφιακού φόρου κυρίως προς αμερικανικούς κολοσσούς στον τομέα της τεχνολογίας όπως οι, Google, Apple, Facebook and Amazon.

Αν οι άνθρωποι θέλουν να επιβάλλουν αυθαίρετα φόρους στις τεχνολογικές μας επιχειρήσεις θα εξετάσουμε την επιβολή φόρων αυθαίρετα σε αυτοκινητοβιομηχανίες,

ανέφερε από το Νταβός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr