1Ανανέωση: Επίσημο πλέον

Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm με 540 άλογα

Σε λιγότερο 4 ώρες από την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει τις GTA και GTAm εκδόσεις της Giuia, αλλά μόλις διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες των μοντέλων. Αυτή είναι η “βαρυσήμαντη επιστροφή” που μας έλεγε η ιταλική εταιρία, με το λογότυπο GTA (Gran Turismo Alleggerita) να επιστρέφει στα μοντέλα της μετά από 19 χρόνια, όταν είχε κυκλοφορήσει η 156 GTA το 2001.

2

H Alfa Romeo με τις δύο αυτές εκδόσεις κάνει ακόμα πιο γρήγορη την Giulia, και φήμες θέλουν το μοντέλο να διαθέτει μια αναβαθμισμένη έκδοση του 2,9-λίτρων V6 κινητήρα, απόδοσης 540 ίππων. Στιλιστικά θα διαθέτει νέο επιθετικής σχεδίασης μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, μαύρες ζάντες αλουμινίου, φουσκωμένα φτερά, νέο διαχύτη που ενσωματώνει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, πλαϊνές ποδιές, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα κλπ.

3

Εκτός της Giuia GTA θα δούμε και την GTAm έκδοση του μοντέλου, που πρόκειται για ακόμα πιο σκληροπυρηνική και track-focused έκδοση του. Αυτή είναι διθέσια, καθώς θα λείπουν τα πίσω καθίσματα, ενώ υπάρχει roll cage και άλλες μετατροπές για να μειώσουν το βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 κιλά και να αυξήσουν την ακαμψία του.

4

Ακόμα, θα διαθέτει carbon φρένα, ζάντες μαγνησίου, φαρδύτερα μετατρόχια, νέου σχεδιασμού εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένο splitter, νέο πίσω προφυλακτήρα, κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις εξατμίσεων και μεγάλο διαχύτη. Γίνεται εκτενής χρήση carbon μερών, ενώ διακρίνεται και μια τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγες ώρες.