Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm με 540 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Alfa Romeo στις 24 Ιουνίου θα συμπληρώσει 110 χρόνια ζωής και για να το γιορτάσει παρουσίασε σήμερα τις Giulia GTA και GTAm.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6MNf6yaSn8

Με αυτά τα μοντέλα, η ιταλική εταιρία επαναφέρει το ακρωνύμιο GTA (Gran Turismo Alleggerita) σε ένα μοντέλο της μετά από 18 χρόνια, όταν είχε κυκλοφορήσει η 147 GTA το 2002, με το ακρωνύμιο GTA να πρωτοχρησιμοποιείται το 1965 στην Giulia Sprint GTA.

Giulia GTA

H Alfa Romeo με τις δύο αυτές εκδόσεις κάνει ακόμα πιο γρήγορη την Giulia. Η Giulia GTA τοποθετείται πάνω από την Giulia Quadrifoglio και στιλιστικά διαθέτει νέο επιθετικής σχεδίασης bodykit που βελτιώνει την ενεργή αεροδυναμική του μοντέλου.

Οι αλλαγές εντοπίζονται στον νέο μπροστά προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, στις μονομπούλονες μαύρες ζάντες αλουμινίου 20″, στα φουσκωμένα φτερά, στον νέο carbon διαχύτη που ενσωματώνει τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στις πλαϊνές ποδιές, στα σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και στη νέα πίσω αεροτομή.

Η εξάτμιση είναι δημιουργία της Akrapovic, κατασκευασμένη από τιτάνιο και έχει διπλές απολήξεις, τοποθετημένες στο κέντρο. Τόσο το μπροστά όσο και το πίσω μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 50 χλστ, ενώ νέα είναι τόσο τα ελατήρια, όσο τα αμορτισέρ, αλλά και τα κουζινέτα του συστήματος της ανάρτησης. Στο εσωτερικό σχεδόν τα πάντα έχουν επενδυθεί με Alcanrtara.

Giulia GTAm

Η GTAm έκδοση είναι μια πιο σκληροπυρηνική και track-focused έκδοση. Μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους και σε αυτή, η αεροδυναμική έχει βελτιστοποιηθεί σε ακραίο επίπεδο, με το μοντέλο να διαθέτει νέου σχεδιασμού εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένο splitter, νέο πίσω προφυλακτήρα, κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις εξατμίσεων, μεγάλο διαχύτη και τεράστια πίσω αεροτομή.

Η Giulia GTAm είναι διθέσια, με την Alfa Romeo να έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα, τοποθετώντας στη θέση τους ένα roll cage, μια ειδική βάση που χρησιμεύει για να αποθηκεύονται τα κράνη και ένα πυροσβεστήρας. Υπάρχουν δύο bucket καθίσματα, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, ενώ έχουν γίνει και άλλες μετατροπές προκειμένου να μειωθεί το βάρος.

Επιδόσεις

Ο V6 Bi-Turbo 2,9-λίτρων έχει δυναμώσει κατά 30 άλογα και αποδίδει 540 άλογα. Η Alfa Romeo έχει καταφέρει να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 σε σύγκριση με την Giulia Quadrifoglio, χάρη στην υιοθέτηση ελαφρών υλικών, όπως ο carbon άξονας μετάδοσης, με το καπό, την οροφή, τον μπροστινό προφυλακτήρα, τα φουσκώματα των φτερών και τις πλάτες των καθισμάτων και μέρη του bodykit να είναι κατασκευασμένα από carbon.

Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ενώ το ίδιο υλικό το συναντάμε στις πόρτες και στα συστήματα της ανάρτησης. Τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από Lexan, με τις παραπάνω αλλαγές να μειώνουν το βάρος της Giulia GTA στα 1.520 κιλά και σε συνδυασμό με τα 540 άλογα, το αυτοκίνητο έχει αναλογία βάρους 2,85 κιλών ανά ίππο, καθιστώντας το ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα.

Παραγωγή

Η παραγωγή των Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm θα περιοριστεί συνολικά στις μόλις 500 μονάδες, με το κάθε αυτοκίνητο να διαθέτει ειδικό ταμπελάκι με τον αύξων αριθμό.

Οι 500 ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα λάβουν επίσης ένα πακέτο εξατομικευμένης εμπειρίας, το οποίο περιλαμβάνει ένα κράνος Bell σε ειδικό GTA χρωματισμό, ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο από την Alpinestars (αγωνιστική στολή, γάντια και παπούτσια) και ένα εξατομικευμένο κάλυμμα αυτοκινήτου Goodwool για την προστασία του αυτοκινήτου.

Εκτός από τον παραπάνω εξοπλισμό η Alfa Romeo θα παρέχει στον ιδιοκτήτη επίσης και ένα σεμινάριο οδήγησης που σχεδιάστηκε από την Alfa Romeo Driving Academy.

Οι τιμές των Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm δεν ανακοινώθηκαν, με την εταιρία να ανοίγει από σήμερα τα βιβλία παραγγελιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr